info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Technológia

A HDMI 2.1 szabvány elhozta a 10K felbontás támogatását

Fotó: TrustedReviews
319megtekintés

Míg jelenleg a felbontás éli virágkorát, a háttérben már elkészült a felbontás támogatása.

Nemrég jelent meg a HDMI Forum oldalán a specifikációja, a technológia következő lépcsőfoka, melyet a 2017 januárjában tartott CES-en mutattak be először. A támogatja az akár 48 Gbps adatátviteli sebességet is, ami ezzel a sávszélességgel alkalmas a 10K felbontás továbbítására. A felbontást 60Hz-en, a 4K felbontást 120Hz-en képes futtatni.

Az új specifikáció dinamikus HDR támogatást is magában foglal, mely biztosítja hogy a lejátszott médiatartalom minden pillanata, a mélység, a fényerő, részletesség, kontraszt, színtartomány a lehető legkifinomultabban jelenjen meg a szemünk előtt.

Ha élvezni szeretnénk a HDMI 2.1 specifikáció minden előnyét, a meglévő HDMI kábeleket a HDMI Forum által tervezett nagysebességű HDMI-kábelre kell kicserélnünk. A kábel tartalmaz egy Ethernet csatornát, és szerencsére visszafelé kompatibilis a meglévő eszközök kezeléséhez.

Nem kell viszont azonnal a boltokba rohannunk, hogy felfejlesszük a házimozi rendszerünket a HDMI 2.1 szolgáltatásaira, ugyanis jelenleg a 4K tartalmak elérése sem túl széleskörű, és a 8K felbontású média mindennapi fogyasztása is távolabbi időpontra tehető.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!