info@tech-trend.hu
hétfő, november 25, 2019
Mobil

A Huawei máris beelőzte az Apple-t

Fotó: YouTube
882megtekintés

A legfrissebb hírek szerint néhány év alatt nemcsak, hogy utolérte, de be is előzte a kínai gyártó az amerikai nagyvállalatot.

Néhány héttel ezelőtt még csak IDC piackutató cég állította, hogy helycsere történt a második és harmadik helyen készülékértékesítések tekintetében, ám most már a Gartner is hasonló állásponton van, vagyis szinte biztosra vehető, hogy hosszú idő után a mögött már nem az   a második legnagyobb mobilipari szereplő – már ami a készülékeladásokat illeti, persze.

Forrás: Gartner

Az idei év második negyedévében a kirobbanó sikereket ért el, 374.3 millió eladott mobiljuk közel 10 millióval múlja felül a tavaly év hasonló időszakában értékesített 366.6 millió készüléket. Mindez az éveken át tartó remek ár-érték aránynak és a kiváló marketingstratégiának köszönhető, ami már oda vezetett, hogy az Apple-t is beelőzték a piacon.

A Samsung jelen pillanatban 19.3 százalékos piaci részesedéssel továbbra is vezeti a listát, a helycserét követően a Huawei 13.3 százalékkal a második, az Apple pedig 11.9 százalékkal harmadik. A negyedik és ötödik helyet a szintén remekül szereplő (8.8%) és az (7.6%) tudhatja magáénak.

Ajánlott tartalom: 5+1 Xiaomi mobil, amivel biztosan jól jársz!

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!