info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Technológia

A Samsung új technológiájával ötször gyorsabban töltődik fel az akkumulátor

Fotó: Digitaltrends
496megtekintés

A Electronics Co. hétfőn bejelentette, hogy olyan akkumulátort fejlesztettek ki, amely grafént használ a kapacitás növelése és a töltési folyamat felgyorsítása érdekében.

A Samsung Advanced Institute of Technology szerint a alapú 45%-kal nagyobb kapacitással fog rendelkezni a jelenleg használt modellekkel szemben. A egy olyan szénváltozat, mely ideális elemként szolgálhat az akkumulátorok felépítésében, és segítségével az elektromos energia áramlása körülbelül 140-szer gyorsabbá tehető.

A vállalat szerint a grafén gömböket alkalmazó akkumulátor teljes feltöltése 12 percet vesz igénybe, míg a meglévő aksiknak körülbelül egy órára van szüksége a maximális töltöttségi szint eléréséig. Az új technológia tűréshatára 60 celsius fok, ami 10 fokkal magasabb a jelenlegi megoldásoknál. Kiváló adottságai miatt elképzelhető, hogy az elektromos autóknál is használni fogják.

A lítium ionos akkumulátorokat 1991-ben kezdték forgalomba hozni, amire az iparági szakértők azt mondták, hogy a technológiának határai vannak a kapacitás és a töltési sebesség tekintetében is. Most eljutottunk oda, hogy az új módszer áttörést jelenthet a globális akkumulátor ipar számára.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!