info@tech-trend.hu
hétfő, november 25, 2019
Technológia

A Sony bemutatta a Full-Frame objektív termékcsalád legújabb tagját, a 24mm F1.4 G Master objektívet

Fotó: Sony
1.73Kmegtekintés

Az új, nagy blendenyílású és nagy látószögű kategóriájának legkisebb és legkönnyebb objektívje, amely nagyszerű élességet biztosít F1.4 beállítás esetén is.

A mérnökei az új (SEL24F14GM) objektívet úgy tervezték, hogy kategóriájának legjobb teljesítményét nyújtsa bármilyen rekeszbeállítás esetén, így kiváló választás lehet a legigényesebb fotósoknak is. A kis méretű és pehelykönnyű lencsében egy φ67 mm átmérőjű szűrő foglal helyet, amelynek mérete 75,4 mm x 92,4 mm, tömege pedig alig éri el a 445 grammot. Az FE 24mm F1.4 GM objektív a G Master sorozatra jellemző magas felbontást és gyönyörű -effektet kínál felhasználóinak.

Ez a kiváló képminőségű és kompakt objektív tökéletes kiegészítője a Sony α6500 és az α6300 APS-C típusú képérzékelős, tükör nélküli fényképezőgépeinek. Megjelenésével a felhasználók immáron összesen 48 Sony α E-bajonettes objektív közül választhatják ki a nekik megfelelőt.

Az objektív saroktól sarokig egyenletesen nagy felbontást kínál, még F1.4 blendenyílás mellett is. Az FE 24mm F1.4 GM új belső kialakítással büszkélkedhet, amelyben 10 csoportba rendezték az összesen 13 optikai elemet, valamint továbbá XA (extrém aszférikus) és három ED (extra alacsony szórású) lencsetagot is tartalmaz. A két XA lencsetag együttesen csökkentik a szagittális peremsugarak kialakulását, így az olyan fényforrások, mint a csillagfények is torzulás nélkül örökíthetők meg. A Sony egyedülálló Nano AR bevonata gátolja a becsillanást és a szellemkép kialakulását, így lenyűgözően tiszta tájképek készíthetők a Nap pozíciójától függetlenül.

A tájfotósoknak jó hír, hogy többé nem kell nagy súlyú felszerelést magukkal cipelniük a kiválasztott helyszínhez. Csomagjuk még tovább csökkenthető, ha az FE 24mm F1.4 GM objektívet a Sony díjnyertes α7 / α9 vázaival használják. Az objektívben egy új, nagy teljesítményű DDSSM (Direct Drive SSM) meghajtórendszer dolgozik, amely körülbelül háromszor nagyobb tolóerőt biztosít, mint a régebbi DDSSM motorok. Az új motor továbbá gyors válaszidőt, magas pozicionálási pontosságot és csendes működést biztosít állóképek és videók felvétele közben is.

Táj- és csillagfotózási képességei mellett az FE 24mm F1.4 GM kiváló közeli felvételek rögzítésére képes 0,24 méterre lévő témákról is, amelyeken szintúgy lágy és természetes bokeh-effektek jelenhetnek meg. A Sony egyedülálló G Master Series legújabb tagjaként az objektív a sorozatra jellemző hihetetlen képminőséget és bokeht kínálja.

Az FE 24mm F1.4 GM objektív 2018 októberétől érhető el Európában. Az objektívről részletes információk érhetők el a Sony Camera Channel YouTube csatorna termékbemutató videójában, valamint az alábbi weboldalon.

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!