info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Mobil

A Sony XPeria XZ az a zászlóshajó amit régóta vártunk?

Fotó: Sonymobile
323megtekintés

A a bevált gyakorlatot követi, miszerint évente két zászlóshajóval örvendezteti meg a márkahű fogyasztóit.

A vállalat az év elején dobta piacra az X Performance modellt, és rövidesen érkezik az XZ típus. Az X Performance nem egészen felelt meg azoknak az elvárásoknak, amit egy Z5 utódtól szerettünk volna kapni. Most már ennek tudjuk az okát: az XZ feladata lesz továbbvinni a szériát, míg az X sorozat egy külön családnak számít.

Íme a bizonyíték: az egy “hurok-felület” szerű dizájnnal debütál ahelyett, hogy az X Performance alaprajzát követné. Ez eltér a népszerű trendtől, mivel az előlapon található hajlított üveglap kialakítása megegyezik a készülék hátlapjára helyezett szintén ívelt borítással. A telefon külső váza az ALKALEIDO nevű anyagból készül, ami egy öntött alumínium ötvözet. Ez az anyaghasználat igazán prémium hatást kelt, és kevésbé gyűjti az ujjlenyomatokat, mint az előző bevonatok. A Sony szeret új anyagokkal kísérletezni.

A készülékről egy 5.2 hüvelykes IPS panellel ellátott tekint ránk 1080p felbontással, amit alul-felül körülölel két hangszóró. A Z szériához hasonlóan itt is megkapjuk az IP68-as minősítésű vízállóságot. A kamerákat tekintve a Sony az elsődleges és a másodlagos kameránál is alkalmazza a SteadyShot nevű digitális megoldást, ami a giroszkóp adataiból szerez információt stabil képek elkészítéséhez.

Az XZ Android 6.0.1 Marshmallow operációs rendszerrel érkezik, amit rövidesen frissíteni lehet majd a 7.0-ás Nougat verzióra. Snapdragon 820-as processzort kapunk 3 GB RAM memóriával, 32/64 GB háttértárral (micro sd-vel 256 GB-ig bővíthetjük). A főkamera 23 MPixeles, az előlapival pedig 12 Mpixel méretben lőhetjük a szelfiket. Az energia ellátásról egy 2900 mAh-s nem túl izmos akkumulátor gondoskodik. A készülék 3 színben lesz elérhető: fekete, platina és sötétkék változatokban.

Sok szerethető tulajdonsága van az XZ-nek, de picit várnunk kell még a megjelenésére, ami jelenleg október 17-nek tűnik. Az árazás 700 euró körül várható, ami átszámítva 216 ezer magyar forintnak felel meg.

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!