info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
PC

A Toshiba nem akármilyen ssd-vel érkezik a piacra

Fotó: geforce.com
271megtekintés

Az piac végeláthatatlan választékkal rendelkezik, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne hely még egy modell számára.

A , az új -as ssd meghajtóval a fő fogyasztói piacot célozza meg, és úgy gondolják, hogy ez lehet a tökéletes alternatíva a régi, elavult merevlemez meghajtók helyett. Szerencsére a VX500 modell nem az a megszokott fajta, amivel az utóbbi időben találkoztunk az ssd kínálatban.

A legtöbb ssd meghajtó, amivel idén találkoztunk legtöbb esetben a TLC NAND technológiát használta, ami valamennyivel olcsóbb megoldás, de nem nyújtja azt a teljesítményt mint az MLC NAND típussal érkező modellek. Mikor a sebességek és az elérési idők kerülnek előtérbe, a hagyományos merevlemez maghajtók nem említhetőek versenytársként az ssd-kkel szemben, de még előnyt jelent számukra a több terabájtos adattárolási lehetőség. Kevés hiányzik már csak ahhoz, hogy a munkaállomások és gamer összeállítások számára a tökéletes választás az ssd meghajtó legyen.

Az új VX500 teljesítménye: 550 MB/s és 515 MB/s szekvenciális írási/olvasási sebesség, és legfeljebb 92000 és 65000 4KB-os input/output művelet per másodperc (IOPS), véletlen írás/olvasás esetén. Ezek az értékek függenek az ssd kapacitásától, kis mértékű eltérések előfordulnak. A VX500 128 GB-tól 1 TB-ig terjedő méret választékban lesz elérhető. Az ár a 128 GB-os modell esetében kb 65 euró (kb. 20 ezer forint), az 1 TB modellnél pedig 355 euró (kb. 110 ezer forint) körülire tehető.

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!