info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Mobil

A Xiaomi lerántotta a leplet a két újdonságról, itt a Redmi 5 és a Redmi 5 Plus

Fotó: Twitter
514megtekintés

A eredeti tervei szerint december 7-én, csütörtökön publikálja az új okostelefonokat Kínában, de most Donovan Sung, a termékmenedzsmentért felelős igazgató tweetelt pár fotót előljáróban.

A készülékek árairól és specifikációiról nem érkeztek még részletek, de a fotókon láthatjuk a keskeny kijelzőkereteket és a 18:9-es képernyőarányt, hasonlóan az idei csúcskészülékeknél tapasztaltakkal.

 

A nagy különbség hozzájuk képest várhatóan az árakban fog megmutatkozni. Bár nem a Redmi 5, Redmi 5 Plus a vállalat zászlóshajója, a széria mégis nagyon fontos a Xiaomi számára.

Mint említettük a specifikációról nem sokat tudunk. Néhány forrás szerint azonban 5.7 colos HD+ (1440×720 pixel) kijelzőre számíthatunk a Redmi 5 esetében, 6 colos fullHD+ (2160×1080 pixel) képernyőre a Redmi 5 Plus-nál. Mindkét készüléken az Android 7.1.2 Nougat lesz előtelepítve a MIUI kezelőfelülettel. A pletykák a processzorral kapcsolatban a Qualcomm Snapdragon 625 egységről suttognak, memóriából pedig 3 vagy 4 GB jöhet.

Kamerák tekintetében egyelőre nincs szó dupla kialakításról, ami kicsit meglepő az idei trendet elnézve, de biztosan nem lesz panasz a 12 megapixeles hátsó, és az 5 megapixeles elülső szenzorra sem.  A ’kisebbik’ modell 3300 mAh-s, a ’nagyobbik’ 4000 mAh-s akkumulátorral érkezhet.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!