info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
PC

Az ASUS bemutatta a Snapdragon 835 mobilprocesszorral szerelt NovaGo notebookot

Forrás: Engadget
513megtekintés

Az ASUS bemutatta az első -et futtató, processzorral szerelt laptopját, a -t.

A három vállalatot ötvöző kooperáció (ASUS, Qualcomm, Microsoft) végterméke egy teljesen új világot indít a laptopok világában. Hasonlóan, amit elvárunk egy okostelefontól, rendszeres frissítések,  folyamatos rendelkezésre állás, állandó online kapcsolat ezentúl egy Windows 10 operációs rendszert futtató laptopon is megérkezik. Igaz a Windows 10-ből az S verziót kapjuk előtelepítve, de 49 dollárért cserébe felfrissíthetünk a teljes értékű Windows 10 Pro kiadásra. A Windows 10 S verziója tartalmaz némi korlátozást, többek között csak a Windows App store-ból letöltött alkalmazásokat futtatja.

Rátérve az ASUS NovaGo-ra, a vállalat állítása szerint a mindig bekapcsolt állapot és a folyamatos online kapcsolat alatt futó noti átlagos üzemideje 20-22 óra is lehet. Ami egy laptopnál eddig valószínűtlennek tűnt. Ezzel az üzemidővel teljes egészében végighúzhatunk egy napot. A koncepció egy 13.3 colos kijelzőt alkalmaz a Snapdragon 835 CPU-val és az Adreno 540-es GPU-val. Az energiát egy 52 Wh-s lítium-polimer akkumulátor biztosítja.

Hogy jön létre a folyamatos online állapot? Az ASUS NovaGo támogatja az eSIM-et és a Nano SIM-et, amely lehetővé teszi a mobilnetes kapcsolatot, óriási előnnyel indul tehát a hagyományos laptopokkal szemben, amik ugyebár WiFi-n keresztül képesek online állapotba csatlakozni. Továbbá a Snapdragon X16 LTE modem Gigabites sebességet biztosít.

 

Az ASUS NovaGo teljes egészében átalakítható notebook, 360 fokos szögben forgatható kijelzővel. Használható tabletként vagy normál laptopként is. Ebből következtethetünk, hogy a készülék 13.3 colos fullHD kijelzője kapacitív érintőkijelzőt takar. Továbbá rendelkezik ASUS Pen támogatással is, mellyel a kreatív munkát teszi lehetővé a felhasználók számára a gyártó. A Snapdragon 835 processzor úgy készült, hogy nem igényel ventillátoros hűtést, ezért a technológia lehetővé tette az ASUS számára, hogy a NovaGo rendkívül vékony kivitelezést kapjon, pontosan 14.9 mm-t, a súlya pedig mindössze 1.39 kg.

Az ASUS a memórián nem spórolt, 8 GB RAM került a gépbe, tárolóból pedig 64 GB/ 128 GB/ 256 GB-s UFS 2.0 típusú változat közül lehet dönteni vásárlás előtt. Kettő darab 3.1 USB csatlakozó, 1 db HDMI port, egy 3,5-ös jack csati és egy microSD kártyaolvasó kapott helyet a készüléken. A pontos dimenziók pedig: 316 x 221.6 x 14.9 mm.

Az ASUS NovaGo forgalmazása az Egyesült Államokban, Angliában, Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Kínában és Taiwanon kezdődik meg elsőként, és a fogadtatástól függően terjeszti ki a többi országra az ASUS. Az árak egyelőre nem ismertek, de amint kiderülnek további érdekességek a készülékről, azonnal megosztjuk veletek.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!