info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Technológia

Az ASUS eltünteti a képernyőkereteket

Fotó: ASUS
464megtekintés

A gamerek biztosan tudják, három monitoron alkotni félelmetesen élménydús tevékenység. Az összképen egyedül a monitorok képernyőkeretei tudnak rontani.

Igazából már létezik megoldás a zavaró keretek eltüntetésére. Mégpedig az jóvoltából került bemutatásra a rendkívül praktikus és kreatív “keret-mentesítő” készlet. Az eszköz függőlegesen elhelyezett lencséket használ tartószerkezetek között. Oly módon alkalmazandó, hogy a monitorokat 130 fokos illesztési szögben egymás mellé téve, a csatlakozásoknál szimplán közéjük ékelődve végezze el a dolgát.

A helyükre téve, a lencsék összekeverik a kijelzőképeket és megtörik vagy hajlítják a fényt annak érdekében, hogy a kép minél természetesebben áramoljon át az egyik képernyőről a másikra. A módszer az ultraszéles, ívelt megjelenítés egyedülálló illúzióját hozza létre. A leggyönyörűbb része az egésznek pedig az a működésén túl, hogy nincs szükség külön szoftver telepítésére, és külön tápegységet sem igényel a készlet. Mindössze annyi megkötése van a dolognak, hogy méretben azonos monitorokra van szükség, és a legjobb hatás érdekében ugyanazt a modellt ajánlja használatra az ASUS.

Mindent egybevetve, a készlet nagyszerű megoldás egy olyan problémára, amellyel egy bizonyos réteg szokott szembesülni. Ezzel is elindult egy új fejlesztési irány, a továbbiakban pedig elképzelhető a technológia szélesebb körben való alkalmazása és használhatóságának kutatása is.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!