info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
PC

Az Nvidia bemutatta legújabb, Xavier nevű rendszerchipjét

Fotó: Nvidia
274megtekintés

A Xavier SoC-ot az vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang leplezte le szerdán a GTC Europe eseményen.

A Xavier 7 milliárd tranzisztorból áll, mely tartalmaz egy egyedi nyolc magos ARM64 CPU-t, és a következő generációs 512 maggal rendelkező Volta GPU-t. Ez teszi a Xavier-t az első eszközzé, ami a Volta architektúrát alkalmazza, bár egy kicsit szokatlan ez a megoldás a bemutatkozásra.

Az új rendszerchipet az Nvidia előző DRIVE PX 2 modul utódjának szánják, melyet az önvezető autókban használtak. Közel 33%-os teljesítmény növelésről beszélnek a Xavier esetében, ami képes lesz 20 billió művelet elvégzésére, 20W fogyasztás mellett. A DRIVE PX 2 esetében 80W-ra volt szükség. A valóságban ez azt jelenti, hogy a Xavier segítségével fel lehet gyorsítani a jelenlegi önálló vezetési folyamatokat, és még lehetőség van dual 8K-s HDR video streamelésre is.

A Xavier kiadására még várni kell, az Nvidia reményei szerint a következő év végére tehető a debütálás, ami azt jelenti, hogy leghamarabb 2018-ban találkozhatunk a rendszerrel eszközökbe építve. Addig pedig még számos fejlődési folyamaton is áteshet a chipset.

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!