info@tech-trend.hu
hétfő, november 25, 2019
Mobil

Befutott a Huawei Mate 20 és Mate 20 Pro – valódi fejlődés, extrajó funkciók, óriási akksi

Fotó: Huawei
2.06Kmegtekintés

Végre befutott az idei év egyik legjobban várt készülékpárosa, a és a Mate 20 Pro.

A Mate 20 Pro-t a fejlettebb kamera rendszer és az alkalmazott megjelenítő különbözteti meg kisebb testvérétől. A Pro 6.39 hüvelykes QHD+ felbontású, hajlított OLED kijelzővel rendelkezik a széleken pengevékony keretekkel. A hátlapi kameraszett egy 40 megapixeles (f/1.8) széleslátószögű, egy 20 megapixeles (f/2.2) ultra-széles látószögű és egy 8 megapixeles (f/2.2) egységből áll.

A készülék képes arra, hogy csupán 2.5 centiméterről készítse a makrófotókat. A videófelvételek az AI Mozi-mód segítséggel már a felvétel közben színesíthetők (vagy akár fekete-fehérré tehetők), vézérelhető a telítettség és a fényerősség is.

Az előlapi kamera 24 megapixeles (f/2.0), mely kiegészül egy 3D arcfelismerő szenzorral. A hátlapon ne keressük az ujjlenyomat-olvasót, az ugyanis a alá lett ágyazva és nem mellesleg nyomásérzékeny is. A Mate 20 Pro az első készülék, ami az új SuperCharge gyorstöltési technológiát alkalmazza. a 4,200 mAh-s akksi mindössze 30 perc alatt 70%-ra tölthető fel. És az még semmi, a nagyágyú újdonság vezeték nélkül képes átadni az energiáit egy azt fogadni képes másik eszköznek (Wireless Reverse Charging).

 

A Mate 20 Pro sztereo hangszórókat kapott, és IP68-as vízállósági minősítéssel rendelkezik.

Huawei Mate 20 

Mint említettük a kisebbik testvér szerényebb felhozatallal rendelkezik a kijelző terén, ő 6.53 colos LCD megjelenítőt birtokol FullHD felbontás mellett. Valamint a tripla hátlapi kamera szekció is eltérő, itt 16 megapixel + 12 megapixel + 8 megapixel teljesít szolgálatot.

A kijelzőbe vízcseppként belógó előlapi kamera 24 megapixeles és itt nem találjuk meg a 3D arcfelismerő szkennert. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapon helyezkedik el, a kamerapakk alatt.

4,000 mAh-s akkumulátor táplálja a Mate 20-at, ami a régebbi 22.5W-os gyorstöltést támogatja, és nincs vezeték nélküli töltési lehetőség. Ahogy a Pro-nál, itt is USB-C porton táplálhatjuk energiával a telepet. Viszont a Po-val ellentétben itt kapunk 3.5mm-es jack csatlakozót. Érdekes, hogy a vízállóság sem kiváltsága a kisebbik újdonságnak.

Kirin 980

Mindkét modell a legújabb, Huawei által kifejlesztett Kirin 980-as chipsetet tartalmazza. Ez az első 7nm-es chip, ami Androidos telefonokba került. Az új lapka 60%-kal több tranzisztort tartalmaz. A szintén új Cortex-A76 magok 75%-os teljesítménybeli növekedést biztosítanak, és 58%-kal képesek csökkenteni az energiafelhasználást a Kirin 970 A73-as magjaihoz képest.

A leendő tulajdonosokhoz már az Android 9.0 Pie rendszerrel kerül a két variáns, amin az EMUI 9.0 felület fut. 5.0, NFC, kétcsatornás WiFi modem és dual-band GPS tartozik még az alap felszereltségekhez.

A Mate 20 és a Mate 20 Pro is 6GB RAM-mal és 128GB-s tárolóval érkezik a hónap vége felé. Érdekesség, hogy a háttértár már nem microSD kártyával bővíthető majd, hanem a Toshiba-val kifejlesztett nano memória kártyát fogadják be. Ezzel egészen 256GB-ig növelhető a tároló.

A várható vételárak a Mate 20 Pro esetében lazán 300 ezer forint fölött lesznek, a Mate 20-hoz úgy tudjuk ettől nem sokkal olcsóbban lehet majd hozzájutni.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!