info@tech-trend.hu
hétfő, november 25, 2019
Technológia

Bemutatkozott a Facebook saját videochat kütyüje, a Portal

Fotó: Facebook
1.58Kmegtekintés

A igyekszik betenni a lábát a mindennapi élet összes szegletébe, ami úgy tűnik az új videóhívó eszközzel csont nélkül sikerülhet is.

A barátokkal, családtagokkal való kapcsolattartás megkönnyítése érdekében a Facebook piacra dobja a és a + videokommunikációs eszközt, mely segítségével kényelmesebbé és közvetlenebbé válik a beszélgetés két partner között, még akkor is, ha több ezer kilométerre tartózkodnak egymástól a felek.

A Portal-ból két változat készült, a kisebbik modell 10,1 hüvelykes (1280 x 800 pixel), a nagyobbik 15,6 hüvelykes (1920 x 1080) kijelzőt kapott. Melléjük csatlakozik az eszközökben egy kamera, egy mikrofon és egy hangszóró. Az utóbbi idők botrányai miatt a Facebook úgy kivitelezte a két berendezést, hogy a kamera és a mikrofon ki-bekapcsolható legyen akár egy gombnyomással, akár a kamera elé illeszthető takarólemezzel. A lezajlott beszélgetések hang és képanyagai nem kerülnek továbbításra a Facebook szervereire, csupán a Portal eszközökön futnak le.

Okoskamerájának köszönhetően a mozgásunkat is követi a kütyü, legyen szó akár a konyhában főzésről, vagy a nappaliban való jobbra-balra sétálgatásról. Amint több ember kerül a látóterébe, azonnal igyekszik mindenkit élesen tartani, hogy semmi ne maradjon le a felvételről. Ehhez jön még a zajszűrés is, hogy a csevegőpartnereket ne zavarja a háttérben szóló rádió, tv, nyitva felejtett vízcsap vagy éppen a kapu előtt álló postást ugató kutya védelmező hangja.

A traccspartinak nem jelenthet hátrányt ha az egyik félnek esetleg nincs Portal eszköze, ugyanis kompatibilis a cucc az okostelefonokkal, tabletekkel és PC-kkel is. Angolul kommunikálhatunk a beépített Alexa asszisztenssel (ébresztő állítás, bevásárlólista készítés, időjárás infó stb…). Pihenő állapotban pedig digitális képkeretként viselkedik a Portal, ahol a Facebookra feltöltött videók és képek jelennek meg a kijelzőn illetve a születésnapi emlékeztetőket is kérhetjük megjelenítésre. Zenelejátszás szintén elérhető, a hangszórók a kedvenc zenéinkkel töltik meg a teret ha efféle kikapcsolódásra vágynánk.

A Portál és Portal + eszközök értékesítése először az amerikai piacon indult meg, ahol előrendelési áron 199 USD a kisebbik, és 349 USD a nagyobbik kijelzős modell ára. Kihagyhatatlan akcióban 100 dollárt spórolhat az, aki indulásként rögtön két darabot rendel a 10 colos variánsból. Már csak az a kérdés marad, van-e erre igény a vásárlók részéről?

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!