info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Mobil

Bemutatkozott a Samsung Galaxy A8 (2018) és A8+ (2018)

Fotó: Samsung
1.24Kmegtekintés

A nem várt tovább, és bemutatta legújabb készülékeit, melyek nem meglepő módon szoros hasonlóságot mutatnak az idei csúcsmodellekkel.

Bár a nevük nem ezt tükrözi, valójában a Galaxy A5 (2017) és Galaxy A7 (2017) utódjait köszönthetjük a most bemutatott készülékekben. Mindkettőről elmondható, hogy közelebb állnak az S.sorozathoz, mint elődjeik álltak, sőt, még egy kis egyediséget is tartogatnak.

Fotó: Samsung

Az előlapon ugyanis helyet kapott a Samsung első dual-szelfi kamerája, egy 16MP+8MP-es kombináció, amelynél a felhasználó tudja kiválasztani, hogy a fókusz egy tárgyra, személyre, vagy pedig a háttérre irányuljon. Miután a választásra sor került, a telefon magától választja ki azt a szenzort, amely az adott művelet elvégzésére alkalmas.

Frissült a hátlapi kamera is, a 16MP-es érzékelő már f/1.7 aprtúrával rendelkezik, megjelent a digitális képstabilizátor videórögzítéshez és adott a Hyperlapse mód is.

A várakozásoknak megfelelően a készülékek megkapták az Infinity designt, a 18.5:9-es képarány mellé Full HD+ felbontás társul. A felbontás tehát nem közelíti az S-szériát, ám a pixelek száma így is elég volt ahhoz, hogy az új készülékek az első Gear VR-t támogató A-sorozatú modellek legyenek. A Galaxy A8 RAM-ból 4GB-ot, tárhelyből pedig 32/64GB-ot kap, míg nagyobb társa 4GB-os és 6GB-os változatban is kapható lesz, ezekhez szintén 32 és 64GB-os tárhelyet választhatnak majd a vásárlók.

Fotó: Samsung

A kisebb készüléket 5.6, a nagyobbat pedig 6 colos képernyőmérettel látta el a gyártó. Megjelent a Samsung Pay, továbbra is adott az IP68-as szabvány szerint por- és vízállóság, az üzemidőt pedig egy 3000 és 3500mAh-s áramforrás szolgáltatja az A8-A8+ párosnak.

Az okostelefonok Android 7.1 Nougat operációs rendszerrel a fedélzetükön debütáltak, a boltok polcain pedig már januárban megjelenhetnek. Az ár a Galaxy A8 esetében 499 euró, az A8+ esetében pedig 599 euró körül alakul.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!