info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
PC

Benchmark eredmények érkeztek a 32 Zen maggal rendelkező AMD ‘Naples’ szörnyetegről

Forrás: wccftech.com
449megtekintés

A ‘’ az következő generációs alapú, felső kategóriába pozicionált chipje, amelytől a vállat azt reméli, komoly ellenfelet állít a nagy rivális Intel útjába a következő évben.

A ‘Naples’ eddig messze a legerősebb CPU, amit az AMD valaha kifejlesztett. Az adatropogtató szörnyeteg egy kisebb hadseregnyi, nagy teljesítményű Zen CPU maggal érkezik, egészen pontosan 32 darab teljesít benne szolgálatot. Minden egyes mag egyszerre két szálon képes végrehajtani az utasításokat.

Az előző napokban egy sor új referenciaérték és részletes specifikáció látott napvilágot az új AMD szuper-chipről a Geekbench oldalán. Ez a második bejegyzés, amit a Naples teljesítményéről mutatnak. A bejegyzés dátuma szeptember 29, amiből kiderül, hogy az AMD még nagyobb teljesítményt préselt ki a chipből. A multicore eredménye 13%-kal magasabb a pár héttel ezelőtti pontszámhoz képest, ez most 16957 egység.

A benchmark tesztet 64 bites Linux kernelen futtatták. A leírás alapján a chip alapórajele 1,4 GHz, a boost órajel pedig maximum 2,9 GHz lehet. A specifikáció egy különleges része a cache. Az L3 cache mérete igazán masszívnak tűnik.

Az AMD ígérete szerint többet beszélnek majd a chipről a közelgő konferencián, melyet novemberben tartanak majd. A vállalati környezetbe szánt Naples CPU értékesítésére 2017 második negyedévében kerülhet sor a szerver piacon.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!