info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Tesztek

Bluedio H-Turbine Bluetooth Headset teszt – ismét nem csalódtunk a gyártóban

3.03Kmegtekintés

A készüléke azok számára lehet kiváló választás, akik olcsón keresnek remek teljesítményt nyújtó vezeték nélküli headsetet.

Könnyen elképzelhető, hogy itthon kevesen ismerik a márkát, ezért kezdjük rögtön azzal, hogy a vállalat kezdetben csak fejhallgató készítésére szakosodott, igaz, ma már az okostelefonok és más termékek is bekerültek a portfólióba. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy visszább vettek volna a minőségből vagy emeltek volna az árakon, hiszen a márka eszközei még mindig az egyik legolcsóbb opciók a piacon.

Az évek során legnagyobb előnyük egyértelműen az lett, hogy olyan, audiofilek számára is kielégítő teljesítményt nyújtó fejhallgatókat készítenek, amiknek ára szinte tizede a már befutott márkák által kínáltaknak. Tökéletes példa erre a Bluedio H-Turbine vezeték nélküli headset is, hiszen az néhány olyan funkciót és hangminőséget is kínál, amit csak a jóval drágább eszközöknél találhatunk meg.

Mindenféle túlzás nélkül állíthatjuk, hogy árkategóriája legjobb készülékéről van szó, de akkor sem lövünk mellé, ha azt mondjuk, egy-két kategóriával feljebb is lazán megállja a helyét.

Beszéljünk akkor konkrétabban is az eszközről, amelynek egyik legfontosabb tulajdonsága a vezeték nélküli kialakítás, aminek köszönhetően kábelek nélkül élvezhetjük kedvenc zeneszámainkat. A funkciónak köszönhetően a jack-csatlakozó függőség is feledésbe merül, ám aki kábeles összeköttetéssel szeretne zenélni, mindenféle probléma nélkül megteheti, hiszen a csomagban egy audió kábel és egy töltési célokat szolgáló USB kábel is megtalálható. Szintén érdemes szót ejteni a fejhallgatóba épített mikrofonról, amelynek köszönhetően az headsetként is kiválóan használható, így akár még a gamerek is bekerülhetnek az érdeklődők körébe.

A megfelelő hangzásról két 57 mm-es meghajtó gondoskodik, a hangzás kiegyensúlyozott, a mély jól érezhető, ám egyáltalán nem nyomja el a közép  és magas hangokat, így az egyes számok részletei is jól kivehetők. Az eszközzel kapcsolatban tehát csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, és igaz ez akkor is, ha a kényelem kerül szóba, hiszen a fülpárnák remekül illeszkednek, kényelmesek és hosszú élettartamúak, a fejpánt pedig teljes mértékben állítható és komfortos viseletet biztosít. Nincs gond az anyaggal sem, az alkalmazott műbőr kifejezetten kellemes érzetet biztosít.

Az elmúlt időszakban egyre több gyártót vádoltak meg azzal, hogy kreativitás híján a Beats füleseinek designját vették át, a Bluedio azonban vette a fáradtságot és saját megjelenést tervezett, amely a modern és high-tech jellegzetességeinek ötvözete lett.

Mivel egy vezeték nélküli fejhallgatóról, vagy sokkal inkább headsetről van szó, fontos, hogy az üzemidőről is beszéljünk. Talán nem meglepő, de ilyen tekintetben sem kell szégyenkeznie a fülesnek, hiszen a hivatalos adatok szerint 40 órányi zenehallgatással, 45 órás beszédidővel és 1625 órás készenléti idővel számolhatunk. Bár ezek az adatok gyakran túlzóak szoktak lenni, a saját tapasztalat azt mutatja, hogy nagyon is közel állnak a valósághoz. Mindez nagyrészt a Bluetooth 4.1 technológiának köszönhető, ami a hagyományos 4.0-hoz képest kb. 40%-kal hatékonyabb energiafelhasználást tesz lehetővé.

Mindent összevetve a H Turbine headset a Bluedio valaha készült egyik legjobb fülese, amely árkategóriájában egészen biztosan a legjobb, miközben nála jóval drágább társai közül sem lóg ki negatív irányban. Nem túlzunk, ha azt állítjuk, hogy ilyen képességekkel és hangzással rendelkező fülesért az ismertebb márkák eszközei esetében ötször vagy hatszor több pénzt kellene kifizetnünk.

És, ha már ár, nem egészen 22 dollárt ellenében hozzájuthatunk, ami bár nevetséges, de az 5500 forintot is alig éri el.

Ha az eszköz felkeltette érdeklődésed, az alábbi oldalon vásárolhatod meg, ahol igény esetén akár további információkkal is gazdagodhatsz.

Értékelés

Design9.2
Hangzás9
Funkcionalitás8.5
Kényelem8.7
Üzemidő9.7
Támogatás9.4
Árazás10
9.2

Összegzés

A headsetet minden felhasználónak jó szívvel ajánljuk, aki 6 ezer forint alatt keres olyan eszközt, amely hangzásilag és funkcionalitásilag is olyan szintű teljesítményt nyújt, amire a nála csak jóval drágább és ismertebb társai képesek.