info@tech-trend.hu
hétfő, november 25, 2019
Egyéb

Bolondnak nézi vásárlóit az Apple az iPhone XR piacra dobásával?

Fotó: Apple
1.03Kmegtekintés

A coupertinói gyártónak órási felhasználó és rajongótábora van, ám egyszer eljöhet az az idő, amikor a sunyi lépések miatt számuk szépen lassan apadásnak indul.

Múlt héten mutatkoztak be az vadonatúj okostelefonjai, melyek mérsékelt előrelépést jelentenek a korábbiakhoz képest. Van azonban egy modell, nevezetesen az XR, amelynél olyan szintű sunyiskodásba és teljesen fölösleges spórolásba ment bele az Apple, aminek egyrészt semmi értelme, másrészt pedig csak veszíthetnek vele.

Ismert ugyanis, hogy a készülék egy 6.1 colos LCD kijelzővel került bemutatásra, amelynek felbontása 828 x 1792 pixel, pixelsűrűsége pedig 326 ppi. Aki az alma logón és a szimpla teljesítményen kívül más szempontokat nem vesz figyelembe, észre sem veszi, hogy bizonyos szempontból 2011 óta semmilyen előrelépés nem történt a készülékkel.

Fotó: Apple

Ha valakinek nem lenne ismerős az évszám Apple-ügyből, akkor segítünk, és elmondjuk, hogy ekkor mutatta be a gyártó iPhone 4s típusú készülékét, amely hét évvel ezelőtt is nagyobb, 330 ppi-s pixelsűrűséggel rendelkezett.

Az, hogy az Apple legolcsóbb készülékében nem volt hajlandó javítani a hét évvel ezelőtti értéken, odáig vezetett, hogy hiába a méretes, 6.1 colos , a kereken 300 ezer forintba kerülő mobilt megvásárlók még arra sem lesznek képesek, hogy hibátlan felhasználói élmény mellett Full HD felbontású videókat nézzenek, az alacsony pixelsűrűség és a kijelzőhöz képest alacsony felbontás ugyanis mindezt egyszerűen nem teszi lehetővé.

Most, amikor a OnePlus 6 és különösen a Pocophone F1 kevesebb mint féláron (majdnem harmadáron) is jóval nagyobb felbontást és pixelsűrűséget kínál (400+), nehezen értelmezhető az Apple lépése, hiszen így az eladáskor maximum azokra számíthat, akik túlságosan is elvakult hívők ahhoz, hogy más gyártó kínálatára is szemet vessenek.

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!