info@tech-trend.hu
hétfő, november 25, 2019
Mobil

Eltűntek a nagy nevek a legerősebb okostelefonok közül

Fotó: Getdroidtips
1.79Kmegtekintés

Számos új Android-os készülék látta meg a napvilágot az elmúlt hónapokban, és most az egyik legmegbizhatóbb benchmark oldal, az közzé is tette az erősorrendet.

A benchmark tesztek eredményei általában nem egy mérés összegét mutatják, hanem átlagot szoktak megjeleníteni. Az AnTuTu teszten résztvevő készülékek augusztusi top 10-es listája tehát a következő.

Nem meglepetés, hogy a legerősebb készülékek többsége a SoC-t tartalmazza. A dobogó harmadik fokára egy nálunk viszonylag ismeretlen gyártó, a Smartisian Nut R1 készüléke állhatott fel. Az ezüstérem a közelmúltban debütáló Meizu 16-é lett, ami elképesztően közeli eredménnyel végzett a még mindig a legjobb teljesítménnyel rendelkező Black Shark gamertelefonhoz. A Black Shark AnTuTu eredménye 292,887 vízhűtéssel és 8 GB RAM-mal.

Fotó: AnTuTu

Negyedik helyen a Vivo NEX futott be 286,286-os pontszámmal. Őt ismét egy Xiaomi készülék követi igazán szorosan a Mi 8 Explorer Edition személyében. A Mi 8 286,268 pontot lapátolt össze.

A 6 a hetedik helyen végzett és úgy tűnik a következő hetekben még hátrébb fog kerülni a sorban, mivel hamarosan újabb nagyágyúk érkeznek Kínából a Meizu 16 Plus és a Nubia Z18 személyében.

De hol vannak a nagy nevek? A Huawei egyik készülékével sem találkozunk a lista elején és a is csupán a nyolcadik helyen képviselteti magát a Galaxy Note9-cel.

A top 10-be jelenleg csak Snapdragon 845-tel szerelt telefonok jutottak be, viszont nagyon jó esély van arra, hogy a következő hónapban a Kirin 980-nal hajtott Mate 20 és Mate 20 Pro visz egy kis színt az élbolyba.

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!