info@tech-trend.hu
hétfő, november 25, 2019
AjánlatokTechnológiaTesztek

Én már tudom mit kérek karácsonyra – Zeblaze Hybrid okosóra teszt

1.39Kmegtekintés

A Zeblaze igencsak megmutatja, hogyan lehet elegánsan ötvözni a klasszikus mechanikus karóra és a modern kor sportos okosóráinak funkcióit egyetlen termékben. A Zeblaze Hybrid okosórához nem csak számos remek tulajdonság, hanem páratlan árcímke is társul.

A csomag tartalma

Áttekintésre a fekete kivitelű hibrid okosóra érkezett hozzánk, viszont a termék elérhető fehér számlapos, világoskék szíj párosításban is. A rendezett pakkban megtalálható az óraház, a töltőpad, egy usb kábel és a viseléshez szükséges szilikon szíj a dokumentációs papíron felül.

Megjelenés

Első ránézésre az elegancia és a letisztult kivitel ébreszti fel bennünk a kíváncsiságot a termék iránt. Az óraház rozsdamentes acél és cink ötvözetéből készült, a szíj puha szilikon 205 mm hosszúsággal és 20 mm szélességgel. Ez egyébként igény szerint cserélhető bőr vagy fém változatra is. Az óra jobb oldalán találunk egy mechanikus tekerőt, az óramutatók beállításához. Másodperc mutatót nem kapunk, csupán az óra és perc prezentálása történik a számlapon, és hiába színes a mutatók vége, ez világításra nem képes. A Arányaiban remekül helyezték el a 0.49 coll méretű OLED kijelzőt a számlap alsó felületén. Fontos megjegyezni, hogy a nem mindenhol érzékeli az érintéseket. A navigálás a számlap 8-as és 4-es számozásának érintésével érhető el. A számlapot gömb kialakítású ásványi üveg védi a külső hatásoktól. Az óraház méretei: 45 x 45 x  15.7 mm, súlya 58 gramm.

Belbecs, funkciók, használhatóság

Az óra lelke egy Nordic 51802 processzor, ami rendkívül kevés energiát igényel a működéshez. A kommunikáció Bluetooth 4.0 szabványon keresztül történik az okostelefonokkal. Android 4.0 és iOS 8.0 verziószámú rendszer fölött már kapcsolódásra alkalmas a ketyegő. Az alap szolgáltatásokat gond nélkül biztosítja a a felhasználók részére. Lehetőségünk van pulzus- és vérnyomás mérésre, lépésszámláló használatára, idő, dátum, időjárás kijelzésére. Stopperóra, elégetett kalória, megtett távolság, sport módok változtatása min-mind megtekinthető az óra OLED kijelzőjén.

Az alaposabb aktivitás és egészségi állapot monitorozására azonban kényelmesebb megoldás az okostelefonos applikáció. A Zeblaze a Comfit app-ot ajánlja az óra által összegyűjtött adatok elemzésére. Az alkalmazás szolgáltatásai (hála az égnek) regisztráció nélkül is igénybe vehetőek. Itt rendelkezésünkre áll az alvásunk visszanézése, ébresztőt állíthatunk be, okostelefonunk fényképezőjét vezérelhetjük, hívás kijelzést és alkalmazás értesítést is kiválaszthatunk attól függően, melyiket szeretnénk az óra kijelzőjén viszontlátni/viszontérezni. Az óra finom rezgéssel, és rövid szöveges megjelenítéssel jelez számunkra esemény történésekor. A Bluetooth kapcsolódás gyors az okostelefonnal, a felépült kapcsolat stabil. A telefon a fenntartott kapcsolat mellett is képes még egy vezeték nélküli kihangosítóhoz kapcsolódni.

A számos kiváló és hasznos tulajdonság mellett a Hyrid smartwach víz- (50m) és porálló minősítéssel is rendelkezik, így nem kell aggódnunk ha fürdőbe merészkedünk vele. A 95mAh-s akkumulátor simán képes 7 napon keresztül életben tartani az órát, az okosfunkciók kikapcsolásával pedig, pusztán karóraként használva 3 év működést emleget a Zeblaze egy teljes feltöltéssel. A teljes feltöltés nálam 2,5 órát jelentett.

És mennyi az annyi? A Zeblaze Hybrid sport okosóra tudásához képest jelen pillanatban nevetségesen olcsón megszerezhető a Banggood oldalán, ahol most CSAK a Tech-trend.hu-n keresztül, a BGHYBRID1 kuponkóddal 11 ezer forint helyett mindössze 8,500 Ft-nak megfelelő összeget kell kifizetni. A jelen ár rövid ideig él, és az ajándék bőrszíj választása nélkül értendő.

Érdemes minél hamarabb lecsapni egy saját darabért, de csendben megjegyzem azt is, hogy ideje lehet elkezdeni a karácsonyi ajándékok beszerzését is, melyhez ez egy kiváló és vissza nem térő alkalom. A rendelés kiszállítása 3-4 hét időtartamot igényel. Amennyiben kérdésetek merül fel a termékkel kapcsolatban, ne habozzatok feltenni.

Nagyon sok egyéb remek ajánlatért látogass el a Banggood.com oldalára.

Értékelés

Külső, megjelenés9.8
Funkciók9.6
Applikáció9
Üzemidő9.5
Árazás9.9
9.6

Összegzés

A Zeblaze Hybrid okosóra leginkább azoknak a felhasználóknak szól, akik kedvelik a klasszikus eleganciát, és nem szeretnének lemondani az okosfunkciókról sem. Éppen ezért széles körben közkedvelt termékről beszélhetünk, mely rendkívül hasznos eszköz lehet a fiatalabb- és idősebb korosztály számára egyaránt. Sokrétű funkciói kiemelik a versenytársak termékei közül, a felhasznált anyagok pedig egy rossz szót sem kaphatnak. Negatívumként mindössze a kissé pontatlan vérnyomásmérést tudnám felhozni, azt azért meghagyhatjuk az orvosi eszközök feladataként.

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!