info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Technológia

Érkezik az LG első 4K UHD otthoni projektora

Fotó: LG
596megtekintés

Az otthoni nagyfelbontású mozizás szerelmeseinek alkotta meg az a típujelű, hordozható projektorát, mely igencsak praktikus kivitelt kapott.

A pár nap múlva startoló kiállításon mutatja be az LG az első felbontású projektorát. A meglepően más formatervet képvisel az eddig megszokottól. A nagyfelbontású kép vetítéséhez megfelelő technológiára van szükség, aminek helyigénye is van. Éppen ezért úgy gondolták az LG tervezőmérnökei, hogy  a nagyfelbontás, a könnyű felállíthatóság és a hordozhatóság érdekében szakítanak az eddigi kompakt méretű dobozolással és olyan készülékházat alkotnak, mely mindhárom kritériumnak tökéletesen meglel.

A HU80K projektor egy hosszúkás hangfalhoz hasonló doboz, mely az LG szerint kb. fele akkora méretű, mint a hagyományos 4K kivetítők. A készülék tetején elhelyeztek egy fogantyút, mellyel kényelmesen bárhová magával viheti a tulajdonosa. Tartalmaz egy 7 W-os hangsugárzót is, így nem kell külső hangszórót csatlakoztatni hozzá.

A lényeges kérdés pedig, hogy mire képes az LG HU80K projektor? Az előzetes információk szerint az eszközzel 150 hüvelykes kép (381 cm) vetíthető bármilyen sík felületre, a 2500 lumenes fényerővel pedig nem kell aggódni a megvilágítási körülmények miatt. Továbbá a projektor kompatibilis a HDR10 szabvánnyal a tökéletes színek megjelenítése érdekében.

Az LG projektora nagyban hasonlít a smart tévéihez, webOS 3.5 szoftvert futtat, így elérhető a stream források széles kínálata, valamint tartalmaz USB csatlakozót, Ethernet és HDMI csatlakozási lehetőséget is.

További részletek pár nap múlva…

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!