info@tech-trend.hu
szerda, május 29, 2019
Mobil

Ezt az Android verziót használják jelenleg a legtöbben

Fotó: BGR
346megtekintés

A Google minden hónapban közzé teszi az Android operációs rendszer disztribúcióját, ezúttal az augusztusi eredmények érkeztek meg.

Ahogy az lenni szokott, az átállás a régebbi verziókról folyamatos, így míg a régebbi kiadások felhasználóinak száma csökken, az újabb verziók elterjedése egyenes arányban nő.

Az előző havi eredményekhez képest az Android 8.0 és 8.1 könyvelhette el a legnagyobb növekedést, mely valószínűleg az újonnan érkező rendszerrel debütáló okostelefonoknak köszönhető. Ez 12.1%-ról 14.6%-ra való emelkedést jelent az esetében. Érdekesség, hogy a 7.0 és 7.1 számai megegyeznek a júliusi adatokkal, így továbbra is ez a legelterjedtebb Android OS a felhasználók körében 30.8%-kal.

Na de hol az Android 9.0 ? A pite még annyira forró, hogy a 0,1%-os disztribúciójával a Google még meg sem jeleníti a listában. Jelenleg egyébként az Essential PH1, a XZ3 és a Google Pixel telefonok futtatják a hivatalos 9.0 operációs rendszert.

A elterjedtsége 23.5%-ról 22.7%-ra csökkent, és hasonló dolog történt a Lollipop-pal is, mely 20.4%-ról 19.2%-ra esett. A többi verzió esetében említésre méltó változás nem történt.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!