info@tech-trend.hu
szerda, május 29, 2019
Tesztek

FuriBee F60 akciókamera teszt- 4K felbontás 7 ezer forint alatt… lehetséges?

3.46Kmegtekintés

Ha valaki keresi a kalandokat és szeretné megörökíteni minden egyes pillanatát, a legjobb megoldás erre egy . Az élmény rögzítéséhez a FuriBeeF60 4K felbontású kamera igazán pénztárcabarát megoldás lehet.

A piacon kapható akciókameráknak se szeri se száma, ember legyen a talpán, aki képes választani az igényeinek és anyagi kereteinek figyelembe vétele mellett. Tesztpadunkon a F60 típusjelű akciókamera vendégeskedett, mely kifejezetten olcsó ára ellenére, meglepő eredményekre volt képes.

A FuriBee F60-as kamera viszonylag kisméretű dobozban érkezett hozzánk, mely előre sejtette fizikai méreteit. A készülék pontos dimenziói: 5.90 x 4.00 x 2.80 cm, a súlya pedig csupán 55 gramm. Kézben tartva a fekete színű apróságot megállapíthatjuk, hogy prémium minőségű anyagot használtak a gyártásánál. A csomagolásból a vízálló műanyag tokba helyezve került elő a kamera, mely egészen 30 méterig ellenáll az átázásnak. Találtunk még a dobozban egy microUSB kábelt, egy csíptetővel ellátott kameratartót és egy angol nyelvű használati utasítást.

A kamera előlapján találjuk a bekapcsoló gombot, a FuriBee logót és a Ultra HD felbontású felvételre képes feliratot a Wi-Fi emblémával kiegészülve. Csatlakozókból egy microUSB és egy HD Out kimenet kapott helyet a készülékházon, szembe velük pedig a két navigációs gomb került. A 2.0 hüvelykes 320 x 240 pixel felbontású. A memóriakártya foglalatba maximum 64 GB-s microSD kártya helyezhető, ez a maximális támogatott méret.

A kamera műszaki paramétereit tekintve, a videók és fotók elkészítésében az AllwinnerV3 chipset áll rendelkezésünkre. Az F60 egy 16 megapixeles CMOS szenzort tartalmaz, mely képessé teszi az Ultra HD vieófelvételek készítésére 30 fps sebesség mellett 4K felbontáson. A lencse 170 fokos széles látószöget biztosít, nagy rekeszértékkel a minél több fény beeresztése érdekében. Így készíthet kiváló felvételeket váltózó fényviszonyoknál is a kamera.

A FuriBee a fotókat .jpg formátumban készíti el, a videókat pedig MP4 kiterjesztésben, H.264 tömörítéssel. Videó készítésnél több felbontási lehetőség is rendelkezésünkre áll. A 4K felbontású felvétel 30 fps-en érhető el. Ugyanezen a sebességen használhatjuk még a 2.7K felbontást. Ha szeretnénk 60 fps sebességű videót készíteni itt már le kell váltanunk 1080p-re. A már szép lassított felvételek eléréséhez megfelelő 120 fps sebesség pedig 1280*720-as felbontáson érhető el.

Nem mehetünk el szó nélkül a kamera Wi-Fi képessége mellett, mellyel bármikor hozzákapcsolódhatunk az okostelefonunkhoz, és ha rendelkezünk egy streamelő applikációval, telefonunkról készíthetjük a fotókat, videókat vagy az egyéb funkciókat, beállításokat is elérhetjük. A Wi-Fi kapcsolat hatótávja körülbelül 10 méter. A FuriBee-hez az XDV appot ajánljuk, mely ingyenesen letölthető a Google Play Áruház-ból az Androidos felhasználóknak és az App Store-ból az iOS rendszert futtató tulajdonosoknak is.

A kamera üzemidejét egy 900 mAh-s akkumulátor biztosítja, melyet feltölthetünk akár a számítógépünk USB csatlakozóján keresztül, vagy használhatjuk a hálózati konnektort is. A teljes töltöttség eléréséhez 3 óra szükséges, felvétel készítés pedig 1080p felbontás mellett 60 perc is lehet. A kamerával készült további felvételeinket itt és itt találjátok.

Összességében nem lehet túl sok rossz szavunk a FuriBee termékére. Olyan technológiai felhozatallal rendelkezik, mely ilyen alacsony ár mellett meglepően jó teljesítményre képes. Mindenképpen előnyére válik a nagyon könnyű, kis méretű kivitel, a kiváló kamera szenzor és a Wi-Fi képessége. Az autós mód bekapcsolásával fedélzeti kameraként is szolgálhat vezetés közben. További hasznos felvételi funkciók pedig a time-lapse, lassított felvételek és a folyamatos rögzítés. Negatívumként említést érdemel a remegés csökkentés és az auto-fókusz hiánya, valamint a kevés tartozék.

Amennyiben kedvet kaptál a 7 ezer forint alatti készülék megvásárlásához, az alábbi linken adhatod le megrendelésed.

Értékelés

Design10
Képminőség9
Funkciók8.5
Tartozékok7
Üzemidő9.2
Árazás10
9

Összegzés

A FuriBee akciókamera sokkal többet nyújt, mint azt az ára elsőre sugallja. Remek választás lehet azok számára, akik alkalmanként meg szeretnék örökíteni kalandozásaikat, és nem kívánnak súlyos tízezreket kifizetni egy jóval drágább de felszereltségben többet semmivel sem nyújtó akciókamerát.

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!