info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Mobil

Gigaüzemet épített Indiában a Samsung

Fotó: SamsungCentral
1.35Kmegtekintés

A napokban került átadásra Indiában a legújabb mobiltelefon gyártó üzeme, mellyel a csillapíthatatlan indiai piacot (is) kívánják letarolni.

Ezzel az üzemmel a Samsung lett a világ legnagyobb mobilgyártó üzemének tulajdonosa. A gyártósor kapacitása évi 60 millió darab , ezzel megközelítőleg évente 120 millió darab mobil előállítására lesz képes a vállalat Indiában. A Samsung a zászlóshajók mellett a belépőszintű okostelefonokat fogja itt gyártani, melyek kevesebb, mint 100 dollárért értékesíthetőek lesznek.

India rettentően nagy okostelefon felhasználó bázissal rendelkezik, amit több mint 400 millióra becsülnek a szakértők. Viszont bőven van még lehetőség a fejlődésre, mivel az ország lakossága jelenleg 1.3 milliárd főt számlál. 2017-ben a statisztikák szerint 124 millió darab okostelefont szállítottak le a gyártók a disztribútoroknak, vagyis a Samsung jó nagy darab részesedést szakíthat ki magának az új befektetéssel.

Mostanság a Xiaomi az indiai okostelefon piac elsőszámú kereskedője éppen csak megelőzve a Samsungot, így érthető az országon belüli terjeszkedés. Másrészről a “Make In India” kezdeményezés növelte az import termékekre vethető vámok összegét a hazai előállítású termékek védelmében, így a külföldi áruk 20%-os vámterhet kapnak. Ezzel a Samsung és a Xiaomi védve lettek, mivel az Indiában értékesítésre kerülő okostelefonokat és elektronikai cikkeket mindketten Indiában állítják elő. Állítólag az is elkezdte Indiában összerakni a mobiljait, az 6S már ott készül.

India hatalmas lehetőségeket rejt a gyártóknak, de nem szabad megfeledkezniük a fogyasztók szintén nagy árérzékenységéről, mely rendkívül kis árrést tesz lehetővé.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!