info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Mobil

Így ellenőrizheted le, hogy az Apple lelassította-e készülékedet

Fotó: YouTube
479megtekintés

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, maga az is elismerte, hogy jótékony célból ugyan, de lelassítja a korábbi készülékeket.

Számos felhasználó fejezete ki nemtetszését amiatt, hogy az egyébként remek képességű 2-3 éves készüléke egy adott telepítése után belassul. Mivel egyre többen vélték úgy, hogy mindezt szándékosan teszi az Apple, hogy így kényszerítse a felhasználókat új készülék vásárlására, maga a gyártó is jelentkezett az üggyel kapcsolatban, és kvázi megerősítette azt, amire sokan gondoltak.

„Az Apple mindig igyekszik a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítani, azonban a régebbi készülékek elhasználódott lítium-ion akkumulátorai már nem képesek a csúcsteljesítmény folyamatos fenntartására, ezért előfordulhat, hogy az adott eszköz a hardeverelemek védelme érdekében a legváratlanabb pillanatokban is kikapcsol.

A tavalyi évben az iPhone 6, iPhone 6s és iPhone SE készülékek esetében elérhetővé tettünk egy funkciót, amely csak akkor biztosítja a rendelkezésre álló maximális teljesítményt, ha arra igazán szükség van, így akadályozva meg a készülékek váratlan leállását. A funkció az iOS 11.2-vel az iPhone 7-be is megérkezett, és terveink szerint további készülékeket is bevonunk a projektbe.”

Nem ez volt az az üzenet, amit a felhasználók hallani szerettek volna, ám a kialakult helyzeten már nem nagyon lehet változtatni. Ki lehet viszont deríteni, hogy egy adott készülék érintett-e a lassításban, ehhez pedig nem is kell más tenni, mint letölteni a Geekbench 4 applikációt, majd egy tesztet lefuttatni, ha az így kapott pontszám 500 pontnál is többel elmarad az átlagos pontszámoktól, akkor szinte biztos a lassítás.

Így alakulnak az átlagos Geekbench 4 pontszámok:

  • iPhone 6 – iPhone 6 Plus: 1400 pont
  • iPhone 6s – iPhone 6s Plus: 2300 pont
  • iPhone SE: 2400 pont
  • iPhone 7 – iPhone 7 Plus: 3400 pont

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!