info@tech-trend.hu
szerda, május 29, 2019
Mobil

iPhone 7 Plus vs. DSLR – Mit gondoltok, melyik a nyerő?

Forrás: apple.com
269megtekintés

Amikor az Apple szeptember elején bemutatta az új és Plus modelleket a San Franciscoban megtartott eseményen, azonnal egyértelmű volt, hogy az Plus modell lett az idei év sztárja.

Mindkét új mobil lenyűgöző, ehhez nem fér kétség. De a kettő közül csak a nagyobbik rendelkezik azzal az elsőosztályú dual megoldással, amely vitathatatlanul a világ eddigi legjobb mobiltelefonba épített fotós szerkezete lett.

Az új beállítási lehetőségek között találunk egy ‘portré mód’ opciót, mellyel elérhetjük a digitális fényképezőgépek által keltett, elmosódott háttér hatást. Előzetes nyilatkozataiban az Apple említette pár alkalommal a DSLR gépek tulajdonságait, mikor az Iphone 7 Plus kamerájáról beszéltek. Vajon említhető egy lapon az Apple dual kamera rendszere egy DSLR géppel, vagy csak túl hype-olják a legfrissebb iPhone készüléket?

Emlékeztetés képpen az iPhone 7 Plus kamerája úgy épül fel, hogy tartalmaz egy 12 megapixeles széles látószögű lencsét, és egy második 56 mm-es telefotós képességekkel rendelkező egységet pontosan egymás mellett elhelyezve. Így két dolgot tud megtenni vele a tulajdonosa: elsőként, a zoom gombot használva alapértelmezett kameraként kiválasztja a teleobjektívet, amellyel aztán 2X optikai zoomra lesz képes az okostelefonnal. Ez önmagában is elég komoly dolog, és erre rátesznek még egy lapáttal, az Apple közelgő 10.1 frissítése után újabb funkció lesz elérhető amely a ‘portré mód’ elnevezést kapta.

A portré mód lehetővé teszi a felhasználónak, hogy ha alapvetően a széles látószögű kamera használatával készíti a képet, közben a másodlagos telefotó lencse részletes adatokat integráljon annak érdekében, hogy a tárgy a fókuszpontban éles maradjon, a hátteret pedig elmosva jelenítse meg az elkészült képen. Az elkészült képek megjelenése pedig hasonló hatást kelt, mint egy DSLR-rel lőtt fotó.

Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre! Nézzétek meg a két fotót, és döntsetek, melyik a jobb.

A képeket egy Reddit felhasználó “xenonsupra” készítette. Amennyiben a két fotó valós, és tényleg egy 700 ezer forintos Nikon géppel lőtték a DSLR fotót (én nem tartom valószínűnek), elmondhatjuk, hogy az iPhone 7 Plus által készített kép kétségkívül jól sikerült, viszont az is látszik, hogy közel sem ad vissza olyan telt színeket és tisztaságot, mint amire a Nikon képes. Bár megjegyezhetjük, hogy eddig még egy telefonos kamerának sem sikerült ilyen közel férkőznie a DSLR minőséghez.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!