info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Mobil

Itt az első Android Go okostelefon, az Alcatel 1X

Fotó: TheVerge
458megtekintés

Tavaly jelezte a , hogy dolgozik egy olyan Android operációs rendszeren, amely könnyedén, akadás nélkül elfut a gyengébb, belépőkategóriás készülékeken is. Ezt az Android verziót nevezték el -nak.

A legelső telefont, ami ezt a rendszert – technikailag “Android Oreo (Go Edition)”- futtatja, az Alcatel mutatta be és 1X-re keresztelték. Az alsókategóriába pozicionált 1X nem a hardverével nyűgöz le mindenkit, hanem sokkal inkább a megfizethetőséget helyezi előtérbe. Az előzetes vélemények alapján azonban nem olyan gördülékeny a rendszer működése, ahogy azt a Google képzelte, de az alaposabb tesztelések a jövő héten következnek.

Az 1X egy MediaTek MT6739 négymagos processzort tartalmaz, 1 GB RAM és 16 GB tároló került bele. A kijelzője 5.3 hüvelykes, 960 x 480-as felbontású és pozitívumként 18:9-es képarányt kapott. A 2460mAh-s akkumulátor töltése Micro USB csatlakozón keresztül lehetséges. Ujjelnyomat olvasót nem pakoltak bele, azonban az Alcatel “Face Key” arcfelismerő rendszere rendelkezésre áll.

Az költségvetés barát készüléke áprilisban kerül a boltokba 100 euró körüli egy SIM-es, és 110 euró körüli dupla-SIM-es változatban.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!