info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Egyéb

Kiderült, melyik okostelefon büszkélkedhet el az év kamerájával

Forrás: mobilechoiceuk.com
338megtekintés

A világ legjobb kamerája mindig éppen az, amelyik épp nálunk van, hiszen akármilyen zajos és elmosódott képet készít is, nélküle lehetetlen lenne megörökíteni az adott pillanatot.

Persze az okostelefonos technológiák mellett a kamerák is folyamatosan fejlődnek, ezért az egyes mobilokba is napról-napra jobb szenzorok kerülnek, de nézzük, melyik volt az a készülék, amely a Mobile Choice díjátadóján a legjobban teljesített.

10

Az optikai képstabilizátor jelenléte ma már akár megszokott is lehetne, azonban a HTC volt az első gyártó, amely HTC 10 nevű készüléke esetében nem csak a hátlapi, de az előlapi kamerát is megörvendeztette a technológiával. Sajnálatos módon azonban ez sem volt elegendő ahhoz, hogy behúzza az első helyet.

LG G5

Az LG G5 esetében már egy dupla kamerával rendelkező modellről beszélünk, amely többek között olyan tulajdonságokkal büszkélkedhet, mint az UHD felvétel, a manuális fotózási mód, vagy épp a 135 fokos, ultra-széles látószögű 16MP-es kamera, amivel minden eddiginél több részlet tűnhet fel az elkészített fotókon. A győzelemhez ugyanakkor ez is kevésnek bizonyult.

Samsung Galaxy S7

Sokáig úgy tűnt, hogy a Galaxy S7 lehet a befutó a szavazáson, hiszen a különböző tesztek alapján a 12MP-es Dual Pixel kamera által készített képek élethű színei, részletgazdagsága, mind azt sugallták, hogy nehéz lesz jobbat mutatni nála, ám végül úgy tűnik, sikerült.

X

A készülékbe helyezett 23MP-es kamera hibrid autofókusszal szerelve került értékesítésre, aminek köszönhetően a fotó akár 0.6 másodperc alatt is ellőhető, azonban nem ez az egyetlen nagyszerű kamerás tulajdonsága a modellnek, hiszen abban helyet kapott egy 13MP-es szelfikészítésre alkalmas szenzor is, miközben a 4K felvételek rögzítésének lehetőségéről sem kell lemondaniuk a felhasználóknak. Joggal hihetnénk azt, hogy ez elegendő a győzelemhez, de nem az.

P9

A legjobb kamerás képességekkel rendelkező telefonnak ugyanis a Huawei P9 bizonyult, ennek pedig vélhetően nem csak a Huawei, de a Leica is nagyon örül, hiszen a készülékbe kerülő dupla hátlapi kamerát a két vállalat közösen fejlesztette, így akár azt is kijelenthetjük, hogy a felsoroltak közül egyértelműen a kínai vállalat volt az, amelyik a legtöbbet tett a sikerért.

A magabiztosságot tükrözte, hogy a készüléket bemutató reklámokban olyan hírességek tűntek fel, mint Henry Cavill vagy épp Scarlett Johansson, és most úgy tűnik, volt alapja a bizakodásnak, ugyanis a kamerák részletgazdagsága és színhűsége miatt joggal akadhat el a felhasználók szava.

Bár ezt a győzelmet, most a Huawei szerezte meg, érdemes azért megemlíteni, hogy a szavazáson sem az 7/7 Plus, sem pedig a Pixel/Pixel XL készülékek nem vettek részt, ezek pedig mind olyan készülékek, amelyek a következő választáson joggal pályázhatnak majd az előkelő helyek egyikére.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!