info@tech-trend.hu
hétfő, november 25, 2019
Egyéb

Kiderült, miért kell sokat várni az új Android rendszerekre

Fotó: Android
986megtekintés

Aligha van olyan androidos felhasználó, aki ne idegeskedett volna amiatt, hogy készülékére csak hónapok elteltével érkezett meg az új operációs rendszer.

Az Pie bemutatójakor már gyakorlatilag senki sem reménykedett abban, hogy készülékére hamarosan megérkezik a rendszer, ugyanis a múlt tapasztalatai azt mutatják, erre legjobb esetekben is hónapokat kell várni. A helyzet most sem változik, ugyanis azok a felhasználók, akik nem Google Pixel vagy Essential mobilokat használnak, egy ideig még biztosan várhatnak.

A most azt is elmagyarázta, mi hátráltatja a rendszer kiküldését, remélve ezzel azt, hogy a felhasználók megértik, esetükben miért kell minimum novemberig várniuk a Pie használatba vételére.

A helyzet ugyanis az, hogy bár a gyártók rögtön megkapják az újdonságot, azon komoly módosításokat kell végezniük annak érdekében, hogy az egyes készülékekbe pakolt hardverekkel tökéletesen működjön. Ha mindez megvan, jöhet a kameraalkalmazás és az akkumulátor optimalizálása, majd megkezdődhet a rendszer saját fejlesztésekkel való feltöltése.

A legnagyobb problémát pedig épp ez, az egyes gyártók által fejlesztett szoftverek jelentik, ugyanis a felhasználói felületek és különböző applikációk android rendszerbe történő besimítása és tesztelése rengeteg időt vesz igénybe, ami miatt értelemszerűen a userekhez is később érkezik meg a rendszer.

Ilyen tekintetben az Apple sokkal előrébb jár, ott ugyanis nem jönnek be a képbe új gyártók, így pedig a frissen kiadott rendszer gyakorlatilag az összes támogatott készülék esetében azonnal rendelkezésre áll.

Forrás: Sony

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!