info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Mobil

Kijelzőbe épített szelfikamerán dolgozik a Samsung?

Fotó: Gegadget
386megtekintés

Miközben minden gyártó igyekszik faltól-falig tartó kijelzővel rendelkező okostelefonokat piacra dobni felmerülhet a kérdés, mi lesz az előlapi szenzorok sorsa?

Jelenleg a Vivo kísérletezik a alá beépíthető ujjlenyomat olvasóval, amit eddig a nagy gyártók közül senki nem próbált még meg. Viszont ha mindenki a mobilok korszaka felé veszi az irányt, lassan gondolni kell az előlapon elhelyezkedő egyéb szenzorok elhelyezésére is.

Talán a Samsungnak lesz erre leghamarabb megoldása, mivel a napokban bukkant fel egy olyan mobilt ábrázoló grafika, melyen egy OLED kijelző viselkedik érdekesen. A kijelzőn láthatjuk, hogy az előlap aljától teljesen a tetejéig fut, körülölelve a Home gombot, a hangszórót, a szenzorokat és még a 3,5-ös csatlakozót is. Azonban úgy tűnik, hogy a megjelenítési terület változtatható lehet a felhasználó által, vagyis az érzékelőket kívül is lehet helyezni a képernyőn.

További furcsaság a Home gomb megjelenítése, mivel a az utóbbi csúcsmodelleknél elhagyta a fizikai gombot, és a szoftveres irányítás felé mozdult el. Ki tudja, lehet, hogy a vállalat szándéka a jövőben szintén az előlap alatt elhelyezett ujjlenyomat olvasó.

Egyelőre semmilyen garancia nincs arra, hogy a képeken látható szabadalom megvalósul valaha is, de abban biztosak lehetünk, hogy a Samsung élen fog járni az innovatív megoldások bevezetésében.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!