info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Tippek, trükkök

Lefagyott a telefonod és nem reagál semmire? 5 lehetséges megoldás a problémára

Forrás: http://commsbusiness.co.uk
9.12Kmegtekintés

Rég elmúltak már azok az idők, mikor a felhasználónak csak annyi dolga volt a telefonjával, hogy feltöltse és használatba vegye. A mobilok napról napra okosabbak, egyre összetettebb hardverrel és szoftverrel rendelkeznek.

Ennek következtében sokkal nagyobb a hiba lehetősége is a készülékekben. Amiről sokan nem tudnak, néha egy egyszerű is csodákra lehet képes.

A legtöbb okostelefon felhasználónak a leggyakrabban előforduló problémája, az alkalmi képernyőfagyás. Ha legközelebb ilyen történne valakinél, próbálja ki ezeket az egyszerű trükköket.

Csatlakoztasd a telefont a töltőjéhez

Amikor a telefon nem reagál semmire, az első dolog, hogy csatlakoztassuk áramforráshoz, mert megvan rá az esély, hogy teljesen lemerítettük, és kikapcsolt állapotba került.

Kapcsold ki a készüléket

Mikor hosszabb ideig töltőhöz van csatlakoztatva a készülék, próbáljuk meg kikapcsolni. A kikapcs gomb hosszan tartó lenyomásával a felugró ablakban válasszuk a ‘Kikapcsolás’ opciót. Ha így nem áll le a telefon, a következő lépéssel újra megpróbálhatjuk a leállítást.

Erőltetett újraindítás

Az előbbi próbálkozások kudarca után választhatjuk az erőltetett újraindítást, amit úgy tudunk alkalmazni ha egyszerre lenyomva tartjuk a be/kikapcs gombot és a hangerő növelése gombot kb. 5 másodpercig (ha így nem történne semmi, akkor meg kell próbálni a be/kikapcs gomb és a hangerő csökkentése gomb kombinációval). Előfordulhat, hogy ilyenkor a telefon csak kikapcsol, ekkor a bekapcsoló gomb nyomva tartásával indíthatjuk újra a készüléket.

Vegyük ki az aksit (amennyiben kivehető)

Ha az erőltetett újraindítás nem működik, próbáld meg kivenni és visszahelyezni az akkumulátort.

Töröljük le azokat az appokat, amik a fagyást okozhatják

Amikor valamelyik alkalmazás okozza a telefon megakadását, próbáljuk meg odafigyeléssel kideríteni, hogy melyik futtatása közben adódik a probléma. Amint megtaláltuk tanácsos azonnal eltávolítani a készülékről.

Megjegyzés: Ha a fagyás probléma rendszeresen jelentkezik, és nem tudjuk azonosítani a bajt okozó alkalmazást, akkor állítsuk vissza a telefon gyári beállításait.

Ne felejtsd el követni oldalunkat, ha szeretnél részt venni folyamatosan induló nyereményjátékainkon!

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!