info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Mobil

Lehullt a lepel a Samsung Galaxy S9 mobilokról

Fotó: WinFuture
584megtekintés

Pár nap és hivatalosan is bemutatkoznak az új csúcsmodellek, azonban már most tudunk mindent a Galaxy S9 és S9+ -ról.

Újabb renderképek és specifikációról szóló információ került napvilágra az S9 mobilokat illetően a WinFuture oldal jóvoltából. A Galaxy S9 lesz az első chipsettel szerelt készülék az amerikai piacon, míg a világ többi országában az Exynos 9810-es lapkakészlettel debütál majd.

A zászlósok ugyanúgy az Infinity Display technológiás kijelzővel rendelkeznek, mint az előd Galaxy S8. A hátlapon az ujjlenyomat olvasó és a kamera vertikális elhelyezést kaptak. Dupla kamera rendszer csak az S9+ változatnál lesz. A Galaxy S9 12 megapixeles kamerája lesz a valódi újdonság, amely ha minden igaz változtatható rekeszmérettel bír majd. Ezt f/1.5-től f/2.4-ig lehet variálni. Ugyanez a szenzor egészül majd ki a Galaxy S9+ dual kamerájának esetében egy szintén 12 megapixeles egységgel, mely f/2.4 apertúrával dolgozik. Az előlapi kamera 8 megapixeles mindkét modellnél.

A esetében egy 5.8 hüvelykes AMOLED panel díszeleg a Galaxy S9-en 2960 x 1440 pixeles felbontással, a Galaxy S9+ -nál 6.2 hüvelyk a kijelzőméret. Mindkét processzor 8 maggal rendelkezik, viszont komoly teljesítménybeli különbség lesz az Exynos javára, ugyanis ő 2.9 GHz-es működési sebességre skálázott, míg a Snapdragon 845, 2.6 GHz-re.

A Galaxy S9 4 GB RAM-ot a nagyobbik testvér, a Galaxy S9+ 6 GB-ot kapott. Háttértárból egységesen 64 GB-ot birtokolnak, melyet microSD-vel 400 GB-ig bővíthetünk.

Mindkét mobilba sztereó hangszórók lettek építve. Lesz itt még 5.0 és USB-C csatlakozás, ami nem meglepetés a zászlóshajóknál, viszont a meglepő az, hogy a Samsung megtartotta a 3000 és 3500 mAh-s akkumulátorokat, amik valószínűleg azért tovább fogják bírni szusszal a hatékonyabb energiafelhasználással rendelkező chipseteknek köszönhetően, mint a tavalyi Galaxy S modellek.

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9+

A megbízható források azt állítják, három színváltozatban lesznek elérhetőek az újdonságok: a már jól megszokott éjfekete, a korallkék, és új árnyalatként a lila akác. Egyes régiókban még a titánium szürke is felbukkanhat majd. Az árazást tekintve körülbelül 100 euróval számítanak többre az előző S széria induló árainál.

A hivatalos bemutatót 2018. február 25-én tartja a Samsung.

 

 

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!