info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Közöségi média

Már Instagramon is látható, ha ismerőseink online használják az appot

1.32Kmegtekintés

Sokan kérték a funkciót, ezért az vezetősége úgy döntött, engednek a nyomásnak és beépítik az online állapotot jelző funkciót.

Sokszor van úgy, hogy valaki fel szeretné venni a kapcsolatot egy ismerősével, ám nem ír neki, mivel nem látja, hogy éppen online van-e, avagy sem. Mindez persze megoldható egy privát üzenet küldésével, hiszen a címzett értesítést kap róla, és válaszolhat rá, ám van, hogy a valós-idejű kommunikáció lenne a fontosabb, ehhez viszont jól jönne, ha a felhasználók látnák, elérhető-e ismerősük.

Minderre nem kell tovább várni, ugyanis az Instagram csütörtökön bejelentette, hogy a Facebookhoz hasonló módon egy zöld jel fogja jelezni, ha az adott személy online tartózkodik, ám, hogy ne legyen mindez ennyire egyszerű, bizonyos szabályokat is hoztak.

Az egyik ilyen, hogy csak olyan ismerősnél jelenik meg az online jelzés, aki vissza is jelölt minket, vagyis továbbra sem láthatjuk majd, hogy a számunkra idegen felhasználók éppen használják-e az applikációt. Némi könnyítés is érkezett, ugyanis abban az esetben, ha a visszaigazolás még nem érkezett meg, de korábban már privát üzenetet váltottak a felek, a funkció szintén használható lesz.

Az új fejlesztés az applikáció frissítése után minden felhasználó számára elérhető lesz.

Instagram

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!