info@tech-trend.hu
hétfő, november 25, 2019
Mobil

Már jövőre megszabadulhatnak a mobilok a bevágásoktól

Fotó: igeekphone.com
1.62Kmegtekintés

Minden az -zel kezdődött. Az megoldását szinte az összes okostelefon gyártó átemelte, és viszonylag a saját képére faragta.

Most azonban befolyásos piaci szakértők szerint már jövőre búcsút inthetünk a vegyes fogadtatásban részesülő kijelző bemetszésektől. Néhány gyártó ügyesen elrejtette az előlapi szenzorokat és kamerákat, így kerülve el a notch használatát. Gondolhatunk itt a VIVO Nex és az Find X motorosan kiemelkedő és behúzódó kameráira. De már ide sorolhatjuk az Oppo F9 egyedi, vízcsepp alakú előlapi kamera bemetszést is.

A nagy gyártók folyamatosan azon dolgoznak, hogy az előlapon minél több helyet szabadítsanak fel a kijelző számára, magát a kijelzőt használják hangszóróként és hogy valamilyen módon a kijelző alá építsék a szelfikamerát. Úgy hírlik, hogy egyesek már nagyon közel járnak ahhoz a technológiához, ami mindezt lehetővé teszi.


Az Ice Universe Twitter bejegyzése szerint pedig már 2019-ben beköszönthet a notch mentes, teljes kijelzős okostelefonok korszaka. Ez teljes egészében keretmentes készüléket és a kijelző alá pakolt kamerát jelzi előre. Konkrét gyártót nem említ a bejegyzés, de nagy a gyanú arra, hogy Kínából érkeznek majd az első egyedek.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!