info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Mobil

Máris beperelték az Apple-t

Fotó: Gettyimages
439megtekintés

Két nappal azután, hogy az elismerte a régebbi modellek szándékos szoftveres lassítását, rögtön két perbe is fogták őket.

A Chicago-i Atlas Consumer Law ügyvédi iroda azt állítja, hogy az Apple a tevékenységével súlyosan sérti az üzleti törvényeket Illinois államban, valamint Indiana és Észak-Karolinában is. Szerintük az Apple nem tájékoztatta megfelelően a fogyasztókat arról, hogy a szoftverfrissítések ilyen negatív hatással lesznek a készülékek teljesítményére. Amennyiben bizonyítani is tudják az állításukat, a tett határozottan anyag információk jogosulatlan visszatartásának vétsége, ami törvénytelen üzleti magatartás.

A kaliforniai per alapja szintén hasonló, bár ez arra összpontosít, hogy az Apple előzetesen kérte-e a fogyasztók jóváhagyását a utáni lehetséges teljesítmény csökkentésre, valamint ajánlott-e olyan lehetőséget, hogy mellőzzék a lassítást.

Az Apple nyilatkozata szerint a szoftveres hardverlassításra, azért van szükség, hogy a termékéletciklust meghosszabbítsák. Azonban más nézőpont is elképzelhető az állításukkal ellentétben, mégpedig az, hogy a tevékenységükkel arra kényszerítik a fogyasztókat, hogy minél hamarabb váltsanak újabb iPhone modellekre.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!