info@tech-trend.hu
hétfő, november 25, 2019
Mobil

Megérkezett az iPhone XS, XS Max és XR! Ezek a különbségek

Fotó: TheVerge
3.6Kmegtekintés

Ha egyszerűen kellene megfogalmazni, az a normál készülék, az XS Max a nagyfiú, az XR az olcsó gyerek.

Az úgy gondolta, hogy követve az Android-os telefongyártók sémáit, a csúcsmodellből három változatot készít, ezzel jóval szélesebb vásárlói igényt kielégítve. E mellett szól a három háttértár méret és a kilenc választható szín. Az XS modell lett az X utóda, az XS Max az új Plus variáns, az XR pedig egyfajta olcsó SE megoldás lett. A különbségek pedig ezek:

Az iPhone XS az arany középút. Az 5.8 hüvelykes OLED „Super Retina” HDR kijelzője 458 ppx képpontsűrűggel rendelkezik, a felbontása 1,125 x 2,436px. Természetesen az Apple A12 Bionic chipset dolgozik a készülékben 4GB RAM-mal, háttértárból pedig választható 64GB, 256GB és 512GB-tal szerelt verzió is. A készülékház rozsdamentes acélból készült, a vízállóság IP68-as minősítést jelent. Arany, ezüst valamint szürke színválaszték áll rendelkezésre az XS-ből. Az árak 1,149 euro-tól indulnak a 64GB-s modell esetében.

A legnagyobb kijelző mérettel rendelkező  6.5 hüvelykes OLED panelt kapott, ennek képpontsűrűsége megegyezik az XS 458 ppx-es értékével. A felbontás itt 1,242 x 2,688px. Mindkét XS modell dupla 12 megapixeles főkamerát birtokol a hátlapon, mely 2x optikai zoomra képes. Az XS Max színválasztékán nem gondolkodtak sokat, ugyanazok választhatók, mint az XS esetében. A vételár pedig 1,249 euro-tól indul (64GB). Az előrendelések felvétele szeptember 14-től kezdődik az XS és az XS Max részéről is.

Az iPhone XR a méreteivel a két XS testvér közé ékelődik. Esetében 6.1 colos LCD (“Liquid Retina) kijelzőről beszélhetünk 326ppi-s képpontsűrűséggel. A felbontás 822 x 1,1792px. A HDR hiánya és az alacsonyabb pixelszám következtében nem beszélhetünk olyan éles megjelenítésről, mint a drágább XS modelleknél, ám ez alacsonyabb árcédulát is eredményez. Maradt az A12 chipset a legolcsóbb modellben viszont itt már 3GB RAM áll rendelkezésre. Az XR továbbá egy szimpla 12 megapixeles hátlapi kamerával rendelkezik és nincs optikai zoom és stabilizátor sem. Vízállóság azonban érkezik 1m-es mélységig. A készülékház alumínium kivitelt kapott és mint írtunk róla, 6 színben lesz elérhető. Rendelést leadni október 19-től lehet az XR-re, az ár 849 euro-tól kezdődik (64GB).

Forrás1, Forrás2

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!