info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Mobil

Megerősítette az Apple, hogy szándékosan “butítják” a régebbi iPhone-okat

Fotó: YouTube
1.34Kmegtekintés

Az elmúlt néhány hétben szinte mindenhol az tervezett elavultatásáról olvashattunk, most pedig úgy tűnik, volt alapja a vádaknak.

Számos felhasználó fejezete ki nemtetszését amiatt, hogy az egyébként remek képességű 2-3 éves készüléke egy adott telepítése után belassul. Mivel egyre többen vélték úgy, hogy mindezt szándékosan teszi az Apple, hogy így kényszerítse a felhasználókat új készülék vásárlására, maga a gyártó is jelentkezett az üggyel kapcsolatban, és kvázi megerősítette azt, amire sokan gondoltak.

Az Apple mindig igyekszik a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítani, azonban a régebbi készülékek elhasználódott lítium-ion akkumulátorai már nem képesek a csúcsteljesítmény folyamatos fenntartására, ezért előfordulhat, hogy az adott eszköz a hardeverelemek védelme érdekében a legváratlanabb pillanatokban is kikapcsol.

A tavalyi évben az iPhone 6, iPhone 6s és iPhone SE készülékek esetében elérhetővé tettünk egy funkciót, amely csak akkor biztosítja a rendelkezésre álló maximális teljesítményt, ha arra igazán szükség van, így akadályozva meg a készülékek váratlan leállását. A funkció az iOS 11.2-vel az iPhone 7-be is megérkezett, és terveink szerint további készülékeket is bevonunk a projektbe.

A fenti nyilatkozattal tehát gyakorlatilag megerősítették azt, amire mindenki gondolt, igaz, a teljesítményt minden bizonnyal jó szándék által vezérelve csökkentik.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!