info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Tesztek

MGCool Band 3 teszt: 3500 forintért a legjobb választás a piacon

2.62Kmegtekintés

AZ MGCool nevű kínai gyártó eredetileg akciókamerák gyártására szakosodott, ám nemrég bemutatták első fitneszkarkötőjüket is, ami jó döntésnek bizonyult a részükről.

A kifejezetten alacsony árkategóriában versengő eszköz OLED kijelzőt, folyamatos pulzusmérést, vízállóságot és számos más funkciót kínál a felhasználóknak, akik egy remek fitneszkarkötőhöz juthatnak.

Design, kényelem, funkciók

Az MGCool Band 3 praktikus formatervezéssel készült, a központi egységet körülölelő műanyag burkolat a szilikon szíjhoz került rögzítésre, ami azt jelenti, hogy szíjcserére jelen esetben nincs lehetőség. Mindez azonban nem nagy probléma, hiszen a karkötő viselése kényelmes, alvás, fürdés és edzés során is remek társunk lehet, azért pedig, hogy izzadás esetén sem lép fel bőrirritáció, csak plusz pontot oszthatunk.

A 0.66 colos OLED nem a legnagyobb, ami létezik, ám egy ilyen eszköznél ez teljesen elegendő, hiszen így is kényelmesen elfér rajta minden szükséges információ. A házat műanyag karcálló borítás védi, élei pedig enyhe mértékben ugyan, de lekerekítettek, ami remek megjelenést kölcsönöz a karkötőnek.

Közvetlenül a kijelző alatt kapott helyet a kapacitív érintőgomb, amellyel a készülék különböző funkcióit aktiválhatjuk. Egyszer megérintve a menüben lapozhatunk, míg hosszan lenyomva az éppen aktuális menü beállításaihoz és aktiválásához juthatunk.

Első menüpontként a főképernyő jelenik meg, amelynek “számlapját” három opció közül választhatjuk ki. Továbblépve a pulzusmérővel, lépésszámlálóval, kalóriakijelzővel, megtett távolsággal, alvásfigyelővel és telefonkereső funkcióval találkozhatunk. Hogy néhány szót a karkötő hátoldaláról is ejtsünk, a szenzor alatt egy 3-pines töltőcsatlakozó került elhelyezésre, a töltéshez pedig speciális csíptetőt mellékelt a gyártó.

Ahogyan azt az előbb már említettük, az MGCool Band 3 folyamatosan méri a pulzust, amiből később kimutatást is készít, de az eszköz arra is tökéletesen alkalmas, hogy megjelenítse a Facebook, Twitter, WhatsApp, SMS és hívásértesítéseinket.

Ahhoz, hogy a karkötőt társítani tudjuk a telefonunkkal, le kell töltenünk a WearFit 2 nevű applikációt, amelyben napi, heti és havi célokat is beállíthatunk, majd figyelemmel követhetjük, hogy azok teljesítésével kapcsolatban éppen hogyan is állunk. Az applikáció segítségével edzésterveket készíthetünk, sőt, előre beállított edzéseket is végezhetünk. A rendszer a feldolgozott adatok alapján az éppen aktuális állapotunkat is értékeli, ami egy igen praktikus dolog tud lenni.

Ha már szóba került az edzés, akkor említsük meg, hogy azt nyugodtan végezhetjük akár esőben is, ugyanis az MGCool Band 3 IP68-as besorolást kapott, tehát teljes mértékben por és esőálló. Szintén fontos megemlíteni az eszköz akkumulátorát, amely egyetlen töltéssel még folyamatos pulzusmérés mellett is nagyjából 15 napos üzemidőt biztosít. Nagy probléma akkor sincs, ha a karkötő teljesen lemerül, hiszen a teljes feltöltés is maximum két órát vesz igénybe.

Amennyiben az alig több mint 3500 forintba kerülő termék felkeltette érdeklődésed, az alábbi linken vásárolhatod meg.

Értékelés

Design9
Teljesítmény8.6
Szoftver8.4
Funkciók8.4
Akkumulátor9.1
Árazás9.3
8.8

Összegzés

Összességében az MGCool Band 3 egy remek designnal és összeszerelési minőséggel büszkélkedő készülék lett, amelynek viselése is kényelmes. A Band 3 akkumulátora fantasztikus üzemidőt produkál, a szoftver pedig remekül teszi a dolgát. A különböző funkciók mérései hibahatáron belül mozognak, a 3500 forintos árhoz képest pedig még bőven felül is teljesítenek.

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!