info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Technológia

Microsoft Cortana hidegre kerül, hogy bevásároljon és étkezést tervezzen

Forrás: techcrunch.com
270megtekintés

A tech óriás és a háztartási nagygépek gyártására szakosodott együttműködéséből egy új generációs hűtőszekrény születhet, amely bárkinek a segítségére lehet a vásárlásban, étkezések megtervezésében és az intelligens élelmiszerkezelésben.

“Ennek része a Liebherr háztartási készülékek divíziójának digitális kezdeményezése, mely szerint a két vállalat kialakítaná a ‘SmartDeviceBox’ – kommunikációs modult, ami illeszkedne a hűtőgépek és fagyasztók működtetéséhez- összekapcsolva őket az internet segítségével,” idézve T. J. Hazen-t a Microsoft egyik szakemberét.

A rendszer ugyanazt a gépi tanulási technikát használná, amit a Microsoft mesterséges intelligenciája (AI) a , hosszútávú élettartamot biztosítva. Ezzel a technológiával moduláris egységeket lehetne integrálni, és bármikor bővíthetőek lennének a már létező Smart-Device kész berendezésekkel. Így teremtenének értéket a vásárlók számára az új digitális szolgáltatásokkal és megoldásokkal a Microsoft blogja szerint.

A hűtőszekrényekkel a bennük tárolt élelmiszerek ellenőrizhetővé válnak, belső kamerák és tárgy felismerő rendszerek segítségével. Megnézhetjük az elkészült képeket, és akár felismerni is segítenek az élelmiszeripari termékeket a hűtőnk belsejében. Ezek az információk automatikusan egy leltár listában tárolódnak, amiből a falhasználó gyorsan és tisztán láthatja, hogy honnan származik és mi van a hűtőjében.

A ‘SmartDeviceBox’ hang modul segítségével utólag élelmiszereket adhatunk a bevásárló listához, amihez a tulajdonosok akár útközben is hozzáférhetnek egy alkalmazás segítségével. Az alkalmazás Android, iOS és Microsoft operációs rendszert futtató mobiltelefon tulajdonosoknak is elérhető lenne.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!