info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
PC

Nem túl biztatóak az első benchmark eredmények a Windows 10 ARM alapú kiépítésben

Fotó: indianexpress.com
1.05Kmegtekintés

Néhány héten belül látómezőbe kerülhetnek az első ARM meghajtású notebookok. Korábban értesültünk már arról, hogy a és a megállapodást kötött, így nem csak a mobilokban találkozhatunk majd a chipsettel, hanem a -es laptopokban is.

A Microsoft várhatóan több laptopban is pályára küldi a Qualcomm Snapdragon 835-ösét, köztük egy 12 colos HP notiban, amiről már korábban lehetett hallani. A Qualcomm és a Microsoft is kimagaslóan tartós akkumulátor üzemidőről beszél, magas processzor teljesítmény mellett. Azonban a winfuture.de munkatársa a Geekbench adatbázisában figyelmes lett egy Qualcomm CLS eszközre, melynek értékei nem támasztják alá a két gyártó állítását.

Ahogy az eredményeket látjuk, összehasonlítva a Snapdragon 835 teljesítményét egy Core i3 processzorral nem lehetünk elégedettek. Ráadásul ha az Androidos eszközökben dolgozó 835-ös egység szokásos pontszámaihoz viszonyítjuk, ami az egyszálú feldolgozásnál 2200 körüli, a multiszálnál pedig 7700, akkor egyenesen elkeserítő az eredmény.

Persze léteznek magyarázatok a gyenge teljesítményre. Az egyik egyértelműen az, hogy a Microsoftnak szükséges néhány optimalizálást eszközölnie. Másik indok lehet, hogy a benchmark érték nem mutatja ki az ARM emulátor második gyorsítótárazási műveletét, ami az ARM emulált alkalmazásokat sokkal gyorsabban futtatja másodszorra, mint elsőre. A legrosszabb eshetőség pedig az operációs rendszer ütközés – a windows az ARM architektúrán sokkal lassabban fut, ami ellen elképzelhető, hogy nincs is ellenszer.

Az előjelek azt sugallják, hogy a Microsoft rövid időn belül piacra küldi ezeket a gépeket, és csak remélhetjük, hogy megoldást találnak az erő növelésére. Addig is türelemmel várjunk, és időközben befutnak majd a harmadik személyektől származó benchmark eredmények is.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!