info@tech-trend.hu
hétfő, november 25, 2019
Mobil

Októberben érkezik az iPhone XS egyik legnagyobb kihívója

1.74Kmegtekintés

Októberben kerül leleplezésre a szeptember 12-én érkező legnagyobb riválisa, ami nem a Pixel 3, és nem is a Pixel 3 XL képében kerül bemutatásra.

A Huawei – csata hamarosan új méreteket is ölthet, hiszen azt követően, hogy a kínai gyártó készülékeladás tekintetében már felülmúlta az amerikait, szép lassan érkeznek az egyre inkább komolyan vehető készülékek is.

Ilyen lesz például az októberben bemutatásra kerülő Mate 20 és Mate 20 Pro is, amelyek már a világ első 7 nm-es gyártástechnológiájával készülő chipkészlettel kerülnek majd értékesítésre. A Huawe közlése szerint az Kirin 980-as lapka 20%-kal gyorsabb és 40%-kal hatékonyabb, mint a 2018-as androidos csúcskészülékekben található 10 nm-es eljárással készült chipek.

Fotó: Huawei

A Kirin 980 az első olyan SoC lesz a világon, amelyben helyet kap majd két extrém erős Cortex-A76 mag az erőforrásigényes feladatokhoz, két közepes erősségű Cortex-A76 a közepes erőforrásigényű feladatokhoz és négy darab Cortex-A55 mag az átlagos műveletek ellátásához.

Szintén a Kirin 980 lesz az első olyan chip is a világon, amelyben már az új, Mali-G76 grafikus vezérlő kap helyet, ami 46 százalékkal gyorsabb és 178 százalékkal hatékonyabb, mint az előd volt. A GPU természetesen mesterséges intelligenciás képességekkel is bír, aminek az akkumulátor üzemidejének megőrzésében lesz nagy szerepe.

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!