info@tech-trend.hu
hétfő, november 25, 2019
Mobil

Rettentően erős lett a Huawei Kirin 980 chipset

Fotó: pgrepublic.com
1.6Kmegtekintés

A a múlt héten fedte fel a legújabb fejlesztésű, 7 nm-es lapkakészlet teljesítményét, amely a Mate 20 készülékekben debütál majd.

Amellett, hogy a az első 7nm-es gyártástechnológiával készülő chipset a világon és szintén az első egyed, ami az ARM Mali-G76 GPU-val és az ARM Cortex-A76 CPU-val van felszerelve. További újdonság még az 1.4Gbps sebességű Cat.21 modem és a 2,133MHz-es LPDDR4X memória támogatás.

A Huawei nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy az új processzor teljesítményét fényezze, ami szerintük közel harmadával erősebb a jelenlegi, 10nm-es lapkakészletektől, köztük a -nél is, valamint közel 58%-kal magasabb teljesítményre képes az előző generációs Kirin chipsetektől.

Túl sokáig azonban nem örülhetnek a Huawei-nél, mivel az is kiderült, hogy a sincs lemaradva fejlesztés terén. A chipset állítólag 30%-kal képes többet nyújtani az egymagos teljesítmény teszten, mint a 845 .

Tény, hogy a Kirin 980 eredményei valódi vadállattá teszik az újdonságot ha erőről beszélünk, azonban reméljük, hogy nem okoz majd csalódást a Mate 20 és Mate 20 Pro készülékekben ha nyers erőre lesz szükség.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!