info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Technológia

Titokban adatokat gyűjt a Google?

Fotó: Google
304megtekintés

Állítólag a képes adatokat gyűjteni az Androidos készülékeket használóktól oly módon, hogy a tulajdonosok nem is tudnak róla.

Egy Quartz jelentés szerint, a Google képes volt hozzáférni a felhasználók helyzetének adataihoz annak ellenére, hogy azokon be lennének kapcsolva a helymeghatározó érzékelők. Köszönhető ez annak, hogy az Androidos telefonokban eltárolódnak az adótornyok címei, amik visszaküldésre kerülnek a Google-nek. Ez pedig a személyiségi jogok megsértését jelentheti.

A Google nem cáfolta a Quartz hírét, de kijelentette, hogy ennek a gyakorlatnak már véget vetettek korábban, valamint elmondták, hogy idén januárban elkezdték a Cell ID kódok továbbítását használni annak érdekében, hogy fejlesszék az üzenetküldések teljesítményét és sebességét.

A Quartz állítása szerint a követési módszer nem csupán egy-két Androidos telefonra és tabletre korlátozódik le. Továbbá tettek egy próbát a gyári beállítások visszaállításával egy készüléken, ami meglepetésre még ezután is továbbította a pozíciós adatokat kikapcsolt mellett.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!