info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Közöségi média

Több mint 30 ezer magyart érint az óriásivá dagadó Facebook-botrány

Fotó: CNET
390megtekintés

A rendszerének és sebezhetőségének köszönhetően több millió felhasználó adatai kerültek illetéktelenek kezébe – köztük több tízezer magyar felhasználóé is.

Az Európai Uniónak megküldött tájékoztató szerint akár 2.7 millió európai felhasználó is érintett lehet az adatlopási botrányban, míg világszinten közel 90 millióról szólnak a hírek.

Az ügy leleplezése után nem meglepő módon zuhanni kezdett a részvények értéke, ezért Mark Zuckerberg és csapata lépett, változtattak az adatkezelési beállításokon, jelen pillanatban pedig azon fáradoznak, hogy új szabályozásokat vezessenek be, amik a jövőben már megakadályozzák, hogy hasonló eset történhessen.

A Hvg.hu megszerezte az érintett magyarországi felhasználók számát is, ebből pedig kiderül, hogy kevés ember cselekedete is elegendő ahhoz, hogy a számok nagyra hízzanak, ugyanis az adatlopó alkalmazást mindössze 13-an telepítették a Facebook rendszerén belül, ám az nem csak az érintett felhasználók, hanem azok ismerőseinek személyes adatait is begyűjtötte, így lett érintett egészen pontosan 32.067 ember.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!