info@tech-trend.hu
szerda, május 29, 2019
Mobil

Tökéletes iPhone X utánzattal állt elő az ASUS

YouTube/George Buhnici
2.08Kmegtekintés

Az sem érkezett üres kézzel az idei MWC kiállításra, ám arra senki sem gondolt, hogy legnagyobb dobásuk épp egy tökéletes utánzat lesz.

A kisebb kínai gyártóktól megszokhattuk már, hogy gátlástalanul másolnak a nagyobbakról, ám az ASUS-tól ezt valahogy nem vártuk, de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen három mobilt is bemutattak.

Az első a Zenfone 5 Lite nevet viseli és 6-colos, 1080 x 2160 pixeles kijelzővel, Snapdragon 630-as chipsettel valamint 4GB RAM-mal igyekszik majd helytállni a piacon. Természetesen lesz NFC, ujjlenyomat olvasó és 3300 mAh kapacitású akkumulátor is, na meg egy 3GB-os változat, igaz, az csak bizonyos piacokon.

Fotó: Asus

Kamerákból rögtön négyet is kapunk, elől 20+8, hátul pedig 16+8 megapixeles elrendezésben, tehát erre a területre senki sem panaszkodhat. Rendben van az ár is, a 4GB/64GB-os kivitel, 110 ezer forint körüli árral kerül majd értékesítésre.

A Zenfone 5 egy fokkal már komolyabb készülék lett, formatervét illetően pedig aligha kell bármit is mondanunk, hiszen a képek magukért beszélnek. A szenzorok miatt belógó sávot az ASUS sem tudta eltüntetni, így azzal a felhasználók továbbra is kénytelenek együtt élni.

/George Buhnici

Ami a hardvert illeti, esetében 6.2 colos, 1080 x 2246 pixeles kijelzőről, Snapdragon 636-os processzorról és 4GB/6GB RAM-ról beszélhetünk. Kamerából az előlapon egy 8 megapixeles omnivision szenzort találunk, a hátlapon pedig egy 8 és egy 12 megapixeles páros teljesít szolgálatot.

A legnagyobb dobást azonban a Zenfone 5z jelenti, esetében ugyanis már a Snapdragon legerősebb, 845 típusú lapkája került alkalmazásra, ami mellé minimum 6GB RAM-ot illeszt a gyártó. Ez igény esetén 8GB-ra is növelhető, ami a 256GB-os UFS 2.1-es tárhellyel párba állítva egyáltalán nem mutat rosszul. A készülék ára 180 ezer forint lesz, vagyis nagyjából fele annak, amit az iPhone X-ért kérnek.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!