info@tech-trend.hu
kedd, november 26, 2019
Mobil

Világelső technológia debütál a Vivo okostelefonjában

Fotó: Vivo
1.11Kmegtekintés

A kijelzőbe érintett ujjlenyomat olvasó egy a kínai okostelefonjában kerül elsőként használatra.

Néhány hónappal ezelőtt ütötte fel fejét a hír, hogy a elkészült fejlesztésével, ami nem más, mint egy kijelzőbe építhető ujjlenyomat olvasó. Akkor a vállalat még úgy nyilatkozott, egy jól ismert gyártóval már fel is vették a kapcsolatot, mostanra pedig kiderült, hogy a kínai -ról van szó.

Aki kipróbálta a technológiát, azt mondja, hogy kifogástalanul működik, a egy adott pontján megjelenő ujjlenyomat-ikonra kell helyezni az ujjunk, és nagyjából készen is vagyunk. Felhasználói szemszögből nézve túl sok minden nem változott, mindössze annyi a különbség, hogy az előlapi vagy hátlapi fizikai ujjlenyomat olvasók helyett a kijelzőre kell helyeznünk az ujjunk.

A panelek sorozatgyártása már zajlik, ám nem tudni, mekkora sikereket tud majd elérni, hiszen az a Face ID-ról nem valószínű, hogy váltani fog, míg a Samsung felhasználók kifejezetten elégedettek a hátlapra helyezett szenzor működésével. Van azonban valami, ami elgondolkodtathatja a nagy gyártókat, ugyanis a Synaptics szerint az ő megoldásuk gyorsabb, és nem mellesleg olcsóbb is, mint a Face ID.

Forrás

Csatlakozz, és zsebeld be az értékes nyereményeket!